Hjernevasket til terror

21-årige Victor deltog angiveligt i en selvmodsmission

01:55

1 af 2

En moské på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus hvervede en ung aarhusiansk mand og sendte ham på selvmordsmission i Mellemøsten. Det skriver dagbladet BT søndag.

Det har tidligere været fremme, at en ung etnisk dansker angiveligt skulle have deltaget i et selvmordsangreb i Irak.

BT har talt med flere kilder, der bekræfter historien. Der skulle ifølge avisen være tale om den 21-årige Victor Kristensen fra Aarhus. Han skulle angiveligt have lidt af opmærksomhedsforstyrrelsen ADD.

Det var danskerens møde med medlemmer af den omstridte moské på Grimhøjvej ved Gellerupparken i Aarhus, der førte til, at den unge mand til sidst lod sig overtale til at deltage i en terroraktion i Irak.

- Victor havde altid været sådan en stille og forsigtig type, der ikke kunne gøre en flue fortræd. Men det ændrede sig, da nogle af de radikale islamister begyndte at tage ham med i moskeen, fortæller en af Victor Kristensens venner til BT.

- Livet betød ikke længere noget. Det eneste, han tænkte på, var, hvordan han kunne behage Allah, så han kunne komme i paradis efter døden. Han var fuldstændig hjernevasket.

Bekræftes af flere kilder

Historien bekræftes ifølge BT af flere kilder tæt på Victor Kristensen og af en højtstående myndighedsrepræsentant med indgående kendskab til sagen. Ingen ønsker dog at stå frem med navn.

Formand for moskeen på Grimhøjvej, Oussama El-Saadi, bekræfter over for BT, at den unge dansker har haft sin gang i moskeen.

Men han afviser, at moskeen har haft indflydelse på Victor Kristensens beslutning om at tage til Irak og deltage i et selvmordsangreb.

Hverken den unge mands forældre eller Udenrigsministeriet har over for BT ønsket at kommentere oplysningerne, men avisen skriver, at den erfarer, at ministeriet betragter det som sikkert, at Victor Kristensen døde i angrebet, der omtales på internettet.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.