Hjemløse slår lejr ved Godsbanen

Antallet af registrerede hjemløse stiger

02:12

1 af 2

På et lille areal mellem Godsbanen og Ringgadebroen i midten af Aarhus mødes op til 30 hjemløse hver dag - nogen sover her, andre kommer bare for at få varmen, hænge ud og hygge sig med andre hjemløse.

- Mange af de unge hjemløse kan ikke holde ud at sove på nattjenesten. Der er mange sprittere og narkomaner - her, der forsøger vi at holde det både sprit og narko frit, siger Kevin, der er hjemløs til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Aarhus Stiftstidende er antallet af registrerede hjemløse i Aarhus Kommune steget fra 466 i 2009 til 630 i 2013. En stigning man også har mærket i Kirkens Korshær, der driver Nattjenesten.

- Aarhus vokser og samtidig er der nogle sociale udfordringer i byen som vokser og det mærker vi selvfølgelig tydeligt hos os, siger leder hos Kirkens Korshær, Morten Aagaard, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Næstformand for Socialudvalget Ango Winther (S) siger til TV 2 | ØSTJYLLAND, at kommunen har flere tiltag på vej. Og hvis de ikke er tilstrækkelige, så må der findes flere midler.

De hjemløse håber, at de og teltet kan blive henover vinteren. Indtil videre har teltet stået på det gamle baneterræn i en måned.

Se mere i videoen øverst.