Her skal kreativiteten vokse

I dag får Aarhus sit helt eget børneværksted

Mobiltelefoner, tablets og computere fylder i dag mere og mere i både børn og voksnes liv, men der skal også være plads til analoge aktiviteter.

Sådan lyder missionen, som en række studerende fra Peter Sabroe Seminariet i Aarhus har sat sig for at gennemføre.

Det skal ske ved at etablere et børneværksted, hvor byens børn har mulighed for at udfolde sig kreativt med for eksempel træ, værktøj og syltetøjsglas.

Værkstedet er indrettet i en ældre, 40 fods container, som er blevet placeret på godsbanearealet i Aarhus. Det nye værksted har fået navnet Xboxen for netop at spille på et genkendeligt navn og sætte nye tanker i gang hos børnene, fortæller pædagogstuderende Thomas Bryder til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Der mangler ligesom et sted, hvor børnene fra omkring børnehavealderen og opefter har mulighed for at komme ind og være kreative.

Værkstedet er blevet realiseret i forbindelse med et studieforløb på pædagoguddannelsen på Peter Sabroe Seminariet i samarbejde med Institut for (X), som står for godsbanearealerne.

I første omgang vil værkstedet være åben hver torsdag, fredag og i nogle weekender frem til jul. Derefter vil skolen forsøge at føre projektet videre til de næste årgange af studerende.

Det er nemlig de studerende selv, som skal stå for selve driften af værkstedet og være til rådighed, hvis der er brug for hjælp:

- Vi håber, at det kan komme folk til gavn, som for eksempel bor i lejlighed og ikke har alle de redskaber til rådighed. På den måde trækker vi det også væk fra hjemmet, siger studerende Thomas Bryder.

Det nye børneværksted Xboxen bliver officielt indviet klokken 12 i dag.