Her ankommer Molslinjens nye færge

Molslinjens 109 meter lange færge Express 3 bygget på Tasmanien er nu kommet i havn i Aarhus

Molslinjen har fået ny færge, Express 3, der skal bruges primært på de store morgen- og eftermiddagsafgange mellem aarhus og Odden. Færgen har jomfrusejlads med betalende kunder 1. juni.

Færgen har været længe undervejs. I mere end en måned har hjemturen været i gang fra værftet i Hobarts havn på Tasmanien i Australien. 

Til gengæld er det også en ordentlig kleppert, Molslinjen har fået med hjem.

Færgen er 109 meter lang og cirka 30 meter bred. Den kan have 415 biler og cirka 1.000 passagerer med, og så er den udstyret med fire ganske kompetente motorer – såkaldte waterjet-motorer. 

De kan flytte 21.000 liter vand i sekunder per styk – det betyder at de kunne fylde et olympisk svømmebassin på cirka 30 sekunder. 

Sådan så det ud på Tasmanien, da Molslinjen hentede færgen. 

I teorien kan færgen sejle med 48 knob, men det kræver en helt tom færge i blikstille vand – og det er ikke realistisk, at det er noget, man vil forsøge at udsætte færgen for. Rutefartshastigheden kommer til at ligge omkring 36 knob, der svarer til cirka 65 kilometer i timen.

Færgen vejer cirka 1.400 ton.

Du kan se færgen ankomme i videoen øverst i artiklen. Bemærk at vi har sat videohastigheden op til ti gange normal hastighed. 

Molslinjen