Hele verden til Aarhus

Kunstnere fra 49 lande vil udstille ved vandet

Her ses værket "Bubbles" af Markus Hanakam og Roswitha Schuller, som blev udstillet sidste år til Sculptures by the Sea. Foto: Ole Hein Pedersen

Et par meget store solbriller, en tube maling og et tyggegummiblæsende barn.

Det er bare nogle af de skulpturer, som siden 2009 har været udstillet langs den aarhusianske kyst i forbindelse med udstillingen Sculpture by the Sea.

Udstillingen er efterhånden blevet en fast tradition hvert andet år, og allerede nu er sekretariatet i gang med at udvælge de 60 værker, som skal udstilles i 2015.

Interessen for at udstille er ifølge sekretariatet overvældende. Ansøgningsfristen er netop ovre, og der er kommet 440 forskellige forslag.

100 af kunstnerne er danske, mens resten er fra 49 forskellige nationer, som for eksempel Peru, Sydafrika, Kasakhstan, USA og Australien.

- Vi er meget tilfredse med det store antal lande, der er repræsenteret i ansøgerfeltet. Men også med antallet af kunstnere og det indsendte antal værker. Begge dele bekræfter den store interesse, der blandt kunstnere i ind- og udland er for at deltage i Sculpture by the Sea Aarhus, siger udstillingsleder Karen Louise Juhl Christensen i en pressemeddelelse.

I løbet af sommeren skal en jury udvælge de endelige 60 værker, som skal udstilles næste sommer.

Det er Aarhus Kommune og kunstmuseet ARoS, som står bag Sculpture by the Sea.