Havnedirektør: Jeg fik at vide, det var lovligt

Syv jurister rådgav tidligere havnedirektør i sms-sag

Det var ulovligt, da ledelsen på Aarhus Havn i 2012 læste en kranføreres sms-beskeder. Det har Retten i Aarhus fredag slået fast.

Selvom Aarhus Havn, en tidligere havnedirektør, Bjarne Mathiesen, og en ledende medarbejder har overtrådt straffelovens paragraf om brud på brevhemmeligheden, slipper de for straf.

- Jeg tager til efterretning, at dommen er gået imod, men jeg er til gengæld glad for, at der er straffrihed og de præmisser, der var for straffriheden, nemlig at vi handlede i god tro, siger Bjarne Mathiesen og fortsætter:

- Jeg lægger vægt på, at det, vi har gjort, nu er fuldt oplyst, og at det er gjort på en formildende måde. Det vil sige, at omstændighederne har været sådan, at man ikke kunne fortænke os i det.

Straffriheden skyldes, at de dømte i forbindelse med sms-læsningen havde søgt rådgivning hos jurister i Aarhus Kommune. Her lød svaret, at de gerne måtte læse med i sms'erne. Det vil sige, at Retten mener, at de handlede i god tro.

Medom kræver kulegravning af SMS-tjek

- Den rådgivning jeg fik, der var syv jurister, deraf to af politiets topjurister, sagde, at det var lovligt. I forløbet viser det sig så, at det er det ikke. Det må jeg så tage til efterretning, men jeg har handlet på det grundlag, at den rådgivning jeg fik, sagde at det var lovligt, siger Bjarne Mathiesen.

Det er endnu ikke besluttet, hvorvidt de vælger at anke dommen.

- Motivet var helt klart at beskytte havnen mod kundeflygt, og så var det at beskytte medarbejdere mod mobning fra kollegaer, og det motiv står stadigvæk, siger Bjarne Mathiesen.

Dommen kan få stor betydning for de mange tusinde danskere med arbejdsgiverbetalt mobil.

Du kan se hele interviewet med Bjarne Mathiesen i videoen øverst på siden.

Covid19 corona indlagte

Første tilfælde af sydafrikansk coronavariant fundet i Danmark

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

regionshospital silkeborg

Patienter og personale evakueret på sygehus efter anmeldelse om røg

20210107-113242-L-1920x1054we

Vinterens koldeste nat og morgen: Mere end 10 graders frost

Fængselsmuseet Fængslet

Folk stod i kø for at komme i Fængslet