Han havde næsten lagt karrieren på hylden - så fandt han en gammel sang frem fra skuffen

Poul Krebs var nær endt som fast sangskriver for et stort pladeselskab.

”Sådan nogen som os har jo brug for en kæreste.”

De fleste kan skråle med på den legendariske kærlighedssang. Og lige så mange ved, at manden bag hedder Poul Krebs. Hvad de fleste dog ikke ved, er, at sangen var tæt på aldrig at udkomme.

Poul Krebs er for tiden aktuel i TV 2s 'Toppen af poppen' som en af Danmarks mest populære musikere. Men han var nær aldrig nået så langt. For midt i halvfemserne havde Poul Krebs kæmpet 16 år for at få succes. Otte albums hos seks forskellige pladeselskaber - uden at det rigtigt var blevet til noget.

80'er-kanon hørte 'Sweetheart'

Derfor stod han i 1995 ved en skillevej med sin guitar i hånden. Skulle han fortsætte kampen for at blive en anerkendt sanger? Eller skulle han opgive det hele, og takke ja til et tilbud om at blive sangskriver og flytte til Amsterdam?

På det tidspunkt pegede fremtiden i retning af en karriere som sangskriver. En af 80’ernes store hitmagere, Huey Lewis, havde nemlig fået ørerne op for Poul Krebs' evner som sangskriver. Manden bag megahits som 'The Power of Love' og 'Hip to be Square' havde hørt Henning Stærks store hit ’Sweetheart’, som Poul Krebs havde skrevet.

Huey Lewis kunne lide, hvad han hørte og ville muligvis genindspille den. Selskabet bag, Warner/Chappell Music, tilbød derfor Poul Krebs at blive international sangskriver.

Med ét kunne han skifte den manglende succes ud med en karriere som fast sangskriver for et kæmpestort pladeselskab. Det var derfor et lokkende tilbud. De mange afslag på et album mere og de mange ’lige-ved-og-næsten’-sange havde nemlig sat sine spor.

B-side

’Sådan nogen som os’ blev udgivet som B-siden til ’Prinsessen af Ålborg’ fra samme album. Der var ikke de store forventninger til sangen, som hele holdet bag regnede med, ville være for stille til at blive spillet i radioen.

Og i begyndelsen så det ud til, at de havde ret.

Da sangen endelig nåede danskernes opmærksomhed, gik det stærkt. Albummet endte med at sælge mere end 250.000 eksemplarer, og ’Sådan nogen som os’ fik P3-prisen for årets hit i 1995.

Poul Krebs havde endelig opnået succes. Alligevel havde de mange års kamp stadig et fast tag i ham.

Karrieren som international sangskriver for Warner/Chappell Music blev aldrig til noget. I stedet vendte han hjem til Danmark, hvor han de første mange år bosatte sig på Samsø.

Senere flyttede han til Risskov, hvor den i dag 64-årige musiker stadig bor i dag.

Poul Krebs og Michael Falch udgav i 2015 et album som duo, "Tomandshånd". ​​Albummet udspringer af et 30 år lang venskab. 
Poul Krebs og Michael Falch udgav i 2015 et album som duo, "Tomandshånd". ​​Albummet udspringer af et 30 år lang venskab.  Foto: Ritzau / Scanpix

'Sådan nogen som os' fylder 25 i år, men allerede i 2018 opnåede sangen status som "guld", hvilket betyder, at selve sangen enten er er blevet købt fysisk, streamet eller downloadet hele 4,5 millioner gange.

Albummet fra 1995 har opnået seks gange platin. Og udover titelnummeret 'Små sensationer' byder det også på andre hits som for eksempel 'Morrison, Dylan og Elvis'.

Men uden 'Sådan nogen som os' er det ikke sikkert, at det sidenhen kunne blive til hele 14 albums og tusindvis af koncerter for Poul Krebs.

Poul Krebs er født og opvokset i Aarhus.