Gigant-arv til døve og blinde

To afdøde kvinder havde testamenteret mere end 28 mio. kr.

Foto: Colourbox

Døve og blinde i Aarhus kan se frem til at skulle fordele mere end 28 mio. kr. imellem sig.

To afdøde aarhusianske kvinder har testamenteret pengene til Dansk Blindesamfunds og Døveforeningens lokale afdelinger i byen.

Den sidste af de to søstre døde i 2011. De to kvinder ejede en del ejendomme i Aarhus, og nu hvor ejendommene er solgt, er pengene snart klar til at blive udbetalt.

- Vi er meget glade for donationen. Vi har ventet længe på pengene, og det er først nu, sagen er gået i orden. Vi har endnu ikke fået pengene, men de er på trapperne, fortæller kredsformand Helle Kaas Schmidt fra Dansk Blindesamfund i Aarhus til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Arv sikrer gadebelysning

Ifølge Helle Kaas Schmidt er det et krav, at pengene til Dansk Blindesamfund skal komme så mange blinde og svagtseende aarhusianere som muligt til gavn.

Det er endnu ikke afgjort, hvad de 14 mio. kr. præcist skal bruges til. Det mest sandsynlige er, at pengene bliver investeret og at afkastet skal styrke Dansk Blindesamfunds aktivitetshus i Sønder Alle i Aarhus Midtby.

- Der foregår mange ting i huset - fx undervisning, sport, bridge og debatmøder. Afkastet fra investeringen skal bruges til disse aktiviteter, siger Helle Kaas Schmidt.