Frederiks Allé spærres for trafik i weekenden

En stor del af Frederiks Allé i det centrale Aarhus lukkes for trafikanter de kommende dage.

Skal du rundt i Aarhus i weekenden, er det nok en god idé at skrive bag øret, at en stor del af Frederiks Allé spærres for trafik, hvorfor både almindelige trafikanter og busser sendes ud på omveje.

Det oplyser Aarhus Kommune.

Afspærringen sker i tidsrummet fra i dag, fredag, fra klokken 18.00 til mandag morgen klokken 05.00 og gælder for strækningen mellem Horsensgade og Jægergårdsgade.

Her kan du få et overblik over trafikændringerne de kommende dage.
Her kan du få et overblik over trafikændringerne de kommende dage. Foto: Aarhus Kommune

Afspærringen sker som led i en større ombygning af Frederiks Allé, der blandt andet skal sikre bedre fremkommelighed for busser og bløde trafikanter, ligesom torvet ved Lundingsgade nær 7-Eleven-butikken skal laves om.  

Derfor skal der i weekenden blandt andet fræses asfalt, graves en midterhelle op, fjernes et helleanlæg og laves striber på vejen, oplyser Aarhus Kommune.

Omlægning af trafikken og busruter

Mens Frederiks Allé er lukket, skal de tungere køretøjer i stedet køre ad Sdr. Ringgade, Marselis Boulevard og M.P. Bruuns Gade, og almindelige personbiler kan køre ad Ingerslevs Boulevard og M.P. Bruuns Gade.

Bussernes omkørselsplan kan ses på Midttrafiks hjemmeside lige her. 

Ifølge Aarhus Kommune er beboerne i området informeret om arbejdet, der finder sted fredag fra 18-22 samt lørdag og søndag fra 7-22.