Fra Christiansborg til Gellerup: Retsudvalget besøger ghetto

Folketingets retsudvalg var fredag på besøg i Gellerupparken, og de var positive over for de initiativer, de hørte om

01:15

- Vi er nødt til at få sat de kriminelle familier ud af deres lejlighed, siger Peter Skaarup (DF) efter et besøg i Gellerup.

Folketingspolitikere vandrede fredag formiddag en tur gennem Gellerupparken i det vestlige Aarhus.

Det skete, fordi Folketingets retsudvalg var på besøg i området.

Udvalget skulle blandt andet tale sammen om ghettoer, bandegrupperinger og udsættelse fra lejemål i forbindelse med grov kriminalitet.

02:59

VIDEO: Morten Østergaard (R) erklærer sig nu som tilhænger af sidste års bandepakke, som de Radikale ellers stemte nej til.

Luk video

- Vi skal have gjort op med parallelsamfund, som vi desværre også ser i Gellerup. Der skal vi sikre, at dem, der har en lovlydig tilværelse og gør de ting, man skal, at de kan få lov til at være her i fred for de kriminelle elementer. Der er ikke så mange kriminelle elementer, men de er nok, og de er synlige nok til, at de kan være med til at ødelægge det for de lovlydige borgere, siger Peter Skaarup (DF), der er formand for retsudvalget.

 

Godt og solidt arbejde

Både politiet og boligforeningerne blev rost af de fleste medlemmer af retsudvalget i forbindelse med indsatsen i Gellerup.

- Jeg synes, det er meget imponerende. Det er rigtig godt og solidt arbejde fra både området og fra boligorganisationerne med medvirken fra beboerne, men også fra politiets side, siger Trine Bramsen (S).

Læs også Gellerup 25 år senere: Vi taler ikke dansk længere

Ghetto-udspil næste uge

I Gellerup har man med helhedsplanen ændret på de fysiske rammer. Man har brudt ned, og samtidigt også givet plads til nyt byggeri i området.

- Det er meget imponerende, det er virkelig noget af det, det giver grund til, at man bliver optimist. Der er så mange andre steder, hvor vi har de negative historier. Det her, det peger fremad. Det her er noget, som jeg er sikker på, andre boligområder kan lære af, siger Karsten Hønge (SF).

- Det er fuldstændig rigtig set, at hvis bygningerne får lov at ligne det, de gjorde for 30 år siden, så har vi et problem, som vi ikke kommer over, siger Preben Bang Henriksen (V), der fortæller, at regeringen forventes at komme med et ghetto-udspil i næste uge.

Øverst kan du se mere fra retsudvalgets besøg i Gellerup.