Fortvivlet bestyrer kan tvinges til at fyre 20 udsatte medarbejdere

Brian Sørensen, bestyrer af Café Kaffegal, kan blive tvunget til at fyre 20 psykisk sårbare ansatte på grund af ny bekendtgørelse

Brian Sørensen til venstre

En ny bekendtgørelse udsendt af Beskæftigelsesministeriet kan betyde enden på Café Kaffegal i Aarhus samt stedets omkring 20 ansatte.

Det fortæller bestyreren af cafeen Brian Sørensen til tv2oj.dk.

Café Kaffegals ansatte er alle folk, der har en eller anden grad af vanskeligheder med at begå sig på det almindelige arbejdsmarked.

Socialøkonomiske virksomheder som Café Kaffegal har dispensation fra det såkaldte 'rimelighedskrav', der i praksis betyder, at antallet af ansatte med løntilskud i en virksomhed højest må være en person per fem almindeligt ansatte.

Uansvarligt mener bestyrer

Den dispensation ser nu ud til at forsvinde, og det betyder at Brian Sørensen kan se frem til at skulle fyre 20 medarbejdere og lukke cafeen.

Jakob lider af angst og er truet af fyring: Tør ikke tænke på det

- Det er uansvarligt. Man trækker tæppet væk under nogle, der prøver at gøre noget for udsatte grupper. De, der arbejder her, har sociale og psykiske udfordringer, og de ville ikke passe ind i andre virksomheder, siger Brian Sørensen til tv2oj.dk.

De nye regler træder i kraft den 1. januar 2017.

Opsagt fra september

- I og med, at vi selvfølgelig overholder almindelige overenskomst kan vi jo regne ud, at vi skal opsige vores ansatte den 30. september. Vi kan ikke vente på en løsning, og vi bliver nødt til at overveje, om vi bare skal lukke og slukke, siger Brian Sørensen.

Han forsøger nu at råbe politikerne op.

- Det er bare hamrende demotiverende, at man arbejde inden for det her felt, og der hele tiden er ting, der spænder ben for det arbejde, man gør.

Se Brian Sørensens opslag om sagen her: