Forslag: Sms-påmindelse skal få os i stemmeboksen

Rådmand Rabih Azad-Ahmad indstiller idé om sms til valgbestyrelsen i Aarhus Kommune

Når vi nærmer os afstemningen om det danske retsforbehold 3. december, så kan en sms-påmindelse blive et nyt aktiv i udfordringen med at hæve stemmeprocenten.

Rabih Azad-Ahmad (R), der er rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, vil nemlig indstille idéen til valgbestyrelsen, der holder møde onsdag i næste uge.

- Vi er hele tiden opmærksomme på, hvad vi aktivt kan gøre for at hæve stemmeprocenten ved afstemninger, og specielt hvad vi gør for at ramme de unge. For den gruppe tror jeg en sms-påmindelse kunne være en rigtig god idé, siger Rabih Azad-Ahmad til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Onsdag træder valgbestyrelsen sammen, hvor idéen skal diskuteres.

Ved den seneste danske folkeafstemning om et EU-relateret emne lå valgdeltagelsen på 55,9 procent. Det var i 2014, da danskerne stemte om deltagelse i den europæiske patentdomstol.

Politikerne på Københavns Borgerrepræsentation besluttede torsdag at afsætte penge til at sende beskeder ud til københavnernes mobiltelefoner for at minde dem om, at der er folkeafstemning om det danske retsforbehold 3. december.