Forbyder ny nintendo

To børnehaver indfører forbud og overvågning

Arkivfoto

For den nye Nintendo er blevet ustyret med et kamera, og det har skabt frygt for misbrug, oplyser DR Østjylland.

- Det er den samme problematik, som man har haft i skolerne omkring mobiltelefoner med kamera. Nu er problemet bare kommet helt ned i børnehaven, fordi børnene i dag kan tage billeder af hinanden og billederne kan blive misbrugt. Det er den frygt man har, siger lederen af Børnehuset Søsterhøj, Nina Hvid. 

En nærliggende intitution har indført totalt forbud mod Nintendoen, fordi to drenge havde moret sig med at tage uartige billeder på toilettet.

Nina Hvid blev opmærksom på problemet, da en af børnehavens drenge stolt fremviste et fotografi af sin kammerat. Derfor skærpede Nina Hvid reglerne for brug af spillemaskinerne.

- Vi har lavet den regel, at det kun er i vinterhalvåret en dag i ugen, og så er det blevet en voksenstyret aktivitet for at undgå, at der bliver taget billeder af hinanden, siger hun. 

Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen, siger, at landets pædagoger skal være opmærksomme på den nye problematik.  Men hun vil ikke anbefale et generelt forbud, selv om institutionerne kan frygte, at billederne ender som børnepornografi.

- Jeg ser det som en digital doktor-leg og synes ikke, at man skal ligge mere i det. Problemet er, at billederne kan misbruges, og derfor skal man hjælpe børnene til at forstå, at de skal være varsomme, siger Lisbeth Zornig Andersen.