Forbedrer trafiksikkerhed

189 projekter forbedrer trafiksikkerheden for aarhusianske skolebørn

Når de aarhusianske skolebørn i morgen, mandag, begynder i skole igen efter sommerferien, vil de forhåbentlig være mere sikre i trafikken.

Anlægsarbejdere har nemlig hele sommeren arbejdet på at få blandt andet dynamiske tavler, helleanlæg og afsætningspladser klar til skolestart ved skoler i hele kommunen.

Siden 2011 har kommunen iværksat 189 konkrete projekter, der skal gøre det sikrere for skolebørnene at færdes på vejene til og fra skole.

Se: Ønsker trafik-sikre børn

Ved Tranbjerg-Grønløkke-Skolen betyder det, at der er blevet lavet et helleanlæg, som giver mulighed for, at børnene sikkert kan krydse Grønløkke Allé, fordi de kun skal overskue én kørselsretning.

På Skæring Skole skal afsætningspladser sikre, at forældrene hurtigt sætter deres børn af og ikke skaber unødig trafikalt kaos på parkeringspladsen.

Derudover har 13 af kommunens skoler har fået dynamiske tavler i forskellige varianter. Nogle steder kan skolepatruljerne for eksempel aktivere tavlerne med deres "slikkepinde", og de kan dermed sænke fartgrænsen omkring skoledagens start og afslutning.

Se også: Sikkerhed går fremad

- Vi har stort fokus på trafiksikkerheden omkring skoleveje i Aarhus. Med de 189 forskellige projekter har vi fået rigtigt meget sikkerhed for relativt få penge, men vi skal fortsætte med at have fokus på dette område, siger Kristian Würtz, der er rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

- Derfor ønsker vi også at opdatere skolevejsanalysen, der ligger til grund for tiltagene, så vi kan fortsætte med at optimere sikkerheden, fortsætter han.

I 2010 blev alle kommunens på daværende tidspunkt 52 offentlige skoler og tilknyttede Fællesråd spurgt om, hvor de så de største farer i trafikken for skolebørn.

I efteråret forventer kommunen at opdatere analysen og evaluere på de gennemførte tiltag.

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent

Jan Karnøe, Horsens Fjord, sten

play480 tons sten skal sikre et bedre vandmiljø i fjord

Anders Pedersen, bagergården Hinnerup

play Fordobling af salget: Østjyderne mæsker sig i fastelavnsboller som aldrig før

20210113-211942-A-1920x1280we

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente