Forældre fik besøg af politiet

Tjekkede kørekort og seler ved skole imorges

- God morgen! Det er færdselspolitiet.

Den besked fik flere forældre ved blandt andet Elsted Skole her til morgen.

I denne uge indleder alle landets politikredse en skolestartskampagne, som skal sikre, at de mange nye børn kan komme trygt i skole.

Ved Elsted Skole stod færdselsbetjente fra Østjyllands Politi i morges klar til at standse de forældre, der kørte deres børn til skole.

Her tjekkede politiet blandt andet om forældrene havde deres kørekort med og om alle passagerer havde sikkerhedssele på:

- Mange af dem, der starter i dag, det er nogle små nogen, der starter i skole. Og vi skal også gerne have dem sikkert i skole og hjem igen, siger politikommissær Mikael Larsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De næste par uger vil politiet være til stede ved skolevejene, hvor de også vil foretage hastighedsmålinger og holde øje med forældrenes adfærd, når det kommer til at parkere deres bil.

- Det giver jo en præventiv virkning, når man ser en politimand, at man automatisk sænker farten, når man har lidt travlt om morgenen, siger Dorthe Jensen, som er forælder til er barn på Elsted Skole.

I løbet af dagens kontrol ved Elsted Skole standsede politiet kun et par enkelte forældre, som havde glemt deres kørekort.