Forælder er rystet

Thomas Langs søn blev truet af 14-årig knivstikker

01:50

1 af 2

Nyheden om den 14-årige dreng, som i lørdags stak en jævnaldrende dreng ned ved et fodboldstævne i Otterup på Fyn, ryster Thomas Lang fra Tilst.

Bare to dage før knivstikkeret blev Thomas Langs søn truet af den samme 14-årige dreng. Sønnen modtog torsdag en SMS, hvor han og en kammerat blev truet på livet.

- De ville stikke dem med en kniv, siger Thomas Lang til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den 14-årige dreng ville lokke drengene hen til Tilst Skole. Truslen fik dog Thomas Langs søn til at reagere:

- Han ringer selvfølgelig til mig. Jeg kan godt høre, han er nervøs og bange over, at den her situation er opstået, siger Thomas Lang til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Formand: Havde jeg bare vidst det

Thomas Lang tog efterfølgende kontakt til Tilst Skole og meldte truslen til politiet. På trods af det, deltog den 14-årige dreng to dage senere til fodboldstævnet:

- Det, vi gjorde, var at afhøre den her dreng meget indgående i overværelse af hans forældre. Vi havde straks kontakt til skolens ledelse, og vi tog den her drengs mobiltelefon med henblik på den videre efterforskning, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det ryster Thomas Lang, at den 14-årige dreng overhovedet kom med til stævnet. Han mener, at han skulle være stoppet og at systemet har svigtet:

- De relevante har i hvert fald fået besked om, at der var noget under opsejling. Systemet er ikke gearet til at fange de her ting, siger Thomas Lang til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag med Thomas Lang øverst i artiklen.