Folkeaktier skal sikre cykelsti

Vil indsamle en halv million kroner

02:33

1 af 2

Folkeaktier skal sikre, at borgerne får en cykelsti mellem Solbjerg og Malling. Foreningen SOS-cykelsti vil indsamle op mod en halv million kroner ved at sælge folkeaktier.

Håbet er, at Aarhus Kommune vil bevillige resten af pengene til en 7 kilometer lang cykelsti ad Østergårdsvej, der går mellem Solbjerg og Malling. Ifølge foreningen er landevejen alt for farlig for børn at cykle på, men det er den eneste vej til skolen. 

- I stedet for at vi bare sidder i et hjørne og er sure over, at vi ikke får cykelstien, så har vi valgt at være løsningsorienterede og sige: Hvad kan vi gøre for, at det her bliver til virkelighed? Og det tror vi på, vi kan ved hjælp af folkeaktier, siger Kirsten Louise Larsen, der er talskvinde for SOS-cykelsti.

Hilser initiativet velkommen

Rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), bifalder initiativet, og er ikke afvisende over for, at projektet kan få indflydelse, næste gang der skal forhandles anlægsbudgetter.

- Det er et rigtig godt initiativ at tage ansvar for sit lokalområde. Kan de komme med en del af pengene, kan det være, at vi fra kommunens side kan bidrage ved at finde pengene i forbindelse med budgetforhandlingerne. Og så har vi måske skabt en løsning, hvis der er politisk flertal for det, siger han.

Både virksomheder og private har mulighed for at bidrage til projektet. Aktierne koster mellem 100 og 10.000 kroner.

SOS-cykelstis hjemmeside kan du læse hvordan man kan købe aktierne.