Flugtfange fængslet

24-årige mand er blevet varetægtsfængslet igen

Den undvegne fange Kenni Stegemeier Lausch, som mandag opgav flugten og meldte sig selv igen, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Den 24-årige mand sigtes for fangeflugt, vidnetrusler og hærværk.
Varetægtsfængslingen skete tirsdag, hvor Østjyllands Politi fremstillede ham i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. 

Kenni Stegemeier Lausch stak af fra politiet i starten af december, og det lykkedes ham at og være på fri fod i knapt to måneder, inden han mandag eftermiddag gav op og lod sig føre bort af politiet.

Anholdelsen foregik angiveligt uden dramatik og helt stille og roligt: Han har kontaktede selv politiet fra et sted ude i byen, og så var ordensmagten og ude hente ham. 

Varetægtsfængslet for drabsforsøg
Kenni Stegemeier Lausch sad varetægtsfængslet efter et drabsforsøg i oktober, hvor et skænderi i nattelivet i Aarhus endte med, at en mand blev stukket overfladisk i maven med en kniv og en kvinde slået i hovedet med en flaske. 

Han blev siden anholdt, men flygtede fredag 2. december fra politiet, som ledt med lys og lygte efter ham. 

Politiet har høstet kritik for, at manden, der beskrives som farlig, overhovedet var i stand til at undslippe fra deres varetægt.

Siden har betjentene i Aarhus-området kørt en strategi, hvor de har forsøgt at få jorden til at "brænde under" den flygtede fange og kørt rundt og opsøgt hans familie og venner. 

Politiet har også flere gange bedt offentligheden om hjælp, fordi den 24-årige mand har opsøgt og truet vidner i sin sag. 

Østjyllands Politi har da også modtaget mange "nyttige tips" og et stort antal henvendelser fra befolkningen, lyder det i en pressemeddelelse.