Flere årskort givet ved fejl

Midttrafik har givet flere gratis buskort end først antaget

Foto: Midttrafik

Midttrafik har stadig ikke styr på, hvor mange årskort de i strid mod reglerne har udleveret til eks-politikere. Det skriver metroxpress i avisen tirsdag.

I første omgang havde metroxpress ved hjælp af en aktindsigt påvist, at 60 buskort var delt ud i strid mod reglerne, men det viser sig nu, at der er tale om langt flere. Yderligere 88 årskort er nemlig uddelt til politikere ved en fejl.

Se: Politikere får gratis årskort

- Jeg kan ikke komme med nogle undskyldninger eller gode forklaringer. Det er i administrationen, der er sket en fejl, det er sjusk, og det er manglende kontrol, siger vicedirektør i Midttrafik Mette Julbo til metroxpress.

De sammenlagt mere ende 140 årskort repræsenterer en værdi på mere end halvanden million kroner, hvis de skulle være solgt i almindeligt salg.

- De første meldinger fra revisorerne tyder på, at der intet ulovligt er sket, men at der har manglet kontrol i vores systemer. De er nu i gang med at undersøge om der skal betales skat af årskortene samt hvordan vi fremover sikrer, at det ikke sker igen, siger Mette Julbo til metroxpress.