Find nemmere vej i kørestol

Ny app skal øge tilgængelighed for handicappede

Foto: Colourbox

Hvilken restaurant, café eller butik er den mest handicapvenlige?. Det skal en helt ny app til mobiltelefonen nu forsøge at give svar på.

Det er Glad Fonden, som står bag tv-stationen TV Glad, der har udviklet en applikation, der skal sætte fokus på tilgængelighed for for eksempel kørestolsbrugere.

Applikationen "Glad Tur" er ifølge fonden den første af sin slags, som giver både fysisk og psykisk handicappede mulighed for at bedømme deres omgivelser via mobiltelefonen.

- Glad Tur skal skabe et mere mangfoldigt samfund, hvor alle - med og uden handicap - trives. Alle har mulighed for at gøre opmærksom på både gode og dårlige faciliteter, og Glad Tur er en nem og enkel måde at dele vores viden - til gavn for os alle, siger Mikkel Holmbäck, som er adm. direktør i Glad Fonden.

I den nye app kan borgerne give deres anmeldelser af byens faciliteter og kulturtilbud til gavn for dem selv og andre.

Her kan man blandt andet bedømme tilgængeligheden i forhold til for eksempel p-pladser, hvilemuligheder og lån af kørestol.

"Glad Tur" bliver officielt lanceret i morgen i forbindelse med Aarhus Festuge. Derefter er det planen, at den skal rulles ud i København og Odense og med tiden blive landsdækkende.