Festugen laver hjemløse-projekt

Tre nye huse, der i samlet projekt skal gå under navnet 'Åbent hus' bliver skabt til Aarhus Festuge til gavn for byens hjemløse

Arkivfoto fra Aarhus Festuge 2013.

Tre forskellige huse bliver opført i Aarhus midtby i forbindelse med Aarhus Festuge.

Projektet hedder 'Åbent hus', og er et tilbud til byens hjemløse.

På Skt. Knuds Torv kommer der eksempelvis en kiosk, der er målrettet bladet Hus Forbi. Her kan man købe bladet, som man normalt køber andre blade i kiosker.

På Tangkrogen kommer der en spisestue, hvor Det Grønlandske Hus vil stå for betjeningen. Her bliver overskudsmad fra Food Festival, som finder sted i den sidste weekend af Aarhus Festuge.

Det sidste tiltag er et kulturhus i festugeparken Byparken, hvor hjemløse kan optræde med digte og sange efter eget ønske.

Husene er skabt i et samarbejde mellem stadsarkitekt Stephen Willacy, byens hjemløse og Aarhus Festuge. De er tegnet af arkitekterne Gjøde & Povlsgaard, oplyser Aarhus Festuge i en pressemeddelelse.

- Vi valgte at indgå i det, dels fordi det passede perfekt ind i Festugens arbejde med arkitektur og det tema om byens strøg, vi særligt arbejder med i år, men også fordi, det ligger i smuk forlængelse af vores forsøg på både at udfordre vanetænkningen og inkludere så mange af byens borgere som muligt under Festugen, siger Festuge-direktør Jens Folmer Jepsen i pressemeddelelsen.