Fester hærger landsby: Pisser de frivillige op og ned ad ryggen

Fodboldformanden fra Todbjerg-Mejlby Idrætsforening raser mod dem, der nu flere gange har hærget områder nær hallen og boldklubben

Den lokale idrætsklub i Mejlby nord for Aarhus har nu flere gange oplevet hærværk mod de gratis tilbud ved hallen. Søndag var den gal igen. Flasker og øldåser lå knust på græsplænen, og vinduer var smurt ind i mudder. Fodboldformanden raser mod dem, der hærger.

Forhistorien er, at landsbyen gennem længere tid har kæmpet for at finde pengene til et multihus, men da det ikke lykkedes, fik man i stedet et område nær idrætsklubben med udendørs træningsfaciliteter og udearealer henvendt til byens børn og unge.

- De er ment som et værested for de unge, hvor de kan samles. Det bliver også brugt, men så er det vel ikke for meget forlangt, at stedet bliver behandlet ordentligt. Og det sker langt fra altid, siger formanden Ole Karlsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Søndag blev hans kone mødt af det triste syn, og i begyndelsen af oktober så man det samme. Også i sommerferien midt under børnenes fodboldskole var den gal.

Ikke fair over for de frivillige

- Her lå der knust glas på græsplænen, som flere af børnene fik skåret fødderne med. Det er bare ikke i orden. I Mejlby har der været lignende problemer ved skolen og børnehaven, fortæller Ole Karlsen.

I uge 42 var der også problemer med hærværk i Doktorparken i Randers. Sådan her så der ud i efter en fest i løbet af ugen. 
I uge 42 var der også problemer med hærværk i Doktorparken i Randers. Sådan her så der ud i efter en fest i løbet af ugen.  Foto: Privat

De nye faciliteter ved boldklubben er for en stor dels vedkommende kommet på grund af en stor indsats fra frivillige, og det er også de frivillige, som tit ender med opgaven at rydde op efter hærværket.

- Man pisser de frivillige op og ned af ryggen, når man gør sådan noget her, siger Ole Karlsen og fortsætter:

- Måske er det naivt af mig at tro, at vi sammen kan bremse denne usunde kultur, men ved at lade som ingenting, sker der i hvert fald slet ikke noget. Uanset så skylder vi de frivillige en undskyldning, og derudover skylder vi også hinanden at tage en snak med vores børn om, hvordan man opfører sig uden for hjemmet.

Hvis du har oplevet noget lignende, der hvor du bor, hører vi gerne fra dig enten på vores Facebook-side eller via mail til redaktion@tv2oj.dk.

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Lige nu
AstraZeneca Vaccine

liveblog Pårørende til AstraZeneca-dødsfald kræver erstatning af Danmark

kollegievænget

Mand ville "pløkke" hel familie ned - Nu er han fængslet

Skærmbillede 2021-04-13 kl. 14.08.42

Testcenter-kø spærrede større vej: Nu er der en løsning

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 10.04.58

Her er Østjyllands dyreste hus

Dagens mest læste