Fem afrikanske VM-atleter forsvundet i Aarhus

De fem atleter har i løbet af torsdagen forladt deres hotelværelser.

Genrefoto. Foto: Kim Haugaard - Ritzau Scanpix

Fem atleter fra det afrikanske land Eritrea er forsvundet i Aarhus i forbindelse med VM Cross. Det oplyser Østjyllands Politi.

Læs også Trods rekordvåd marts mangler VM i cross stadig mudder

Det store arrangement har løbetalenter fra hele verden, og alle deltagere har midlertidigt visum, der udløber på mandag, når løbet er slut.

Lige nu opholder de sig lovligt, men vi vil gerne i kontakt med dem for at høre, om alt er vel, og om de har brug for vores hjælp.

Michael Kjeldgaard, politiinspektør, Østjyllands Politi

- Lige nu opholder de sig lovligt, men vi vil gerne i kontakt med dem for at høre, om alt er vel, og om de har brug for vores hjælp. Vi har selvfølgelig gjort vores patruljer opmærksom på det, så hvis de ser dem, tager de fat i dem, siger Michael Kjeldgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

 

Østjyllands Politi fik anmeldelsen om de forsvundne atleter torsdag eftermiddagen. De var nemlig ikke på deres hotelværelse, som de skulle, og derfor slog Dansk Atletikforbund alarm.

- Vi har selvfølgelig været i kontakt med Dansk Atletikforbund omkring atleternes identitet. Vi er interesseret i at komme til at tale med dem, og vi beder om borgernes hjælp. Hvis man ser de her fem atleter gå rundt, så kontakt politiet, siger Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi.

De fem atleter har i løbet af torsdagen forladt deres hotelværelser, og det vides i øjeblikket ikke, hvor de befinder sig.

Har ikke deres pas med sig

Østjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at det var Dansk Atletikforbund, som gik til politiet og fortalte om de savnede atleter.

- De har ikke deres pas med sig, da de er i delegationens besiddelse, skriver politiet.

Læs også Kronprinsen må ændre planer: Skadet knæ forhindrer Frederik i at løbe

Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med de fem forsvundne personer. Såfremt man støder på dem, beder politiet om at blive kontaktet på telefon 114.

- Nu ser vi, om ikke de dukker op i løbet af i dag, i morgen eller søndag, og så ser vi på mandag, hvor de jo skal rejse hjem, siger politiinspektøren.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at unge sportsudøvere fra udlandet er forsvundet i forbindelse med et stævne i Danmark.

I 2014 forsvandt 11 unge indere fra et håndboldstævne i Dronninglund i Nordjylland. Flere af dem blev fundet hurtigt igen og rejste hjem til Indien umiddelbart efter.

Også internationalt har der været eksempler på, at atleter har valgt at droppe at møde op til en konkurrence og i stedet har forladt stævnet.

02:04

VIDEO: En international delegation var i foråret på besøg for at godkende ruten, der under VM Cross skal løbe over taget på Moesgaard Museum. Videoen er fra 7. marts 2018.

Luk video

Sidste år forsvandt 13 afrikanske atleter i forbindelse med Commonwealth Games, der blev afholdt i Gold Coast i Australien.

Læs også Vilde sportsår i vente: I dag testede eks-verdensmester løberute

Ved de olympiske lege i London i 2012 handlede det tilsyneladende heller ikke blot om medaljer og sport, da flere atleter og medlemmer af den congolesiske delegation forsvandt i London.