Kronprinsen må ændre planer: Skadet knæ forhindrer Frederik i at løbe

Kronprins Frederik skulle have løbet med motionisterne til verdensmesterskabet i cross i Aarhus, men et skadet knæ har nu ændret den plan.

Kronprinsen må nøjes med at stå på sidelinjen, når motionisterne løber til VM i cross. Billedet er fra Skole OL 2016. Foto: Lars Møller

Verdensmesterskabet i cross er få dage væk, og det skydes i gang af selveste kronprinsen. Men selvom det i sig selv lyder som et brag af en start, er det faktisk en nødløsning.

Læs også Kommune vil have tunge mænd i form med crossfit og fællesskab

Kronprins Frederik skulle nemlig selv have løbet med til motionsstafetløbet, men på grund af en overbelastning i knæet må han altså lade løbeskoene stå derhjemme og skyde både motionsløbet og U20-herrerne i gang fra sidelinjen i stedet.

Mændenes U20-klasse indeholder de absolut største løbetalenter, verden har at byde på.

Jakob Larsen, direktør, Dansk Atletik

- Kronprinsens rolle som starter for såvel de største talenter i verden og for motionsstafetten udtrykker på fornemste vis hele visionen bag VM Cross i Danmark, siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik.

Hele verden ser med

VM i cross bliver transmitteret i 45 lande, og elitefeltet er rekordstort. Man af de bedste løbere er ankommet i Aarhus, og de træner allerede nu rundt omkring i byen.

- Mændenes U20-klasse indeholder de absolut største løbetalenter, verden har at byde på. Udøvere som H.K.H. Kronprinsen sandsynligvis vil gense i kommende år i kraft af sin rolle som medlem af den Internationale Olympiske Komité, siger Jakob Larsen.

Selvom eliteløberne er godt i gang med at løbetræne i Danmarks næststørste by, så skal man ikke fortvivle, hvis man gerne vil løbe med.

Læs også Øjebæ forsvinder i Randers

Der er nemlig åbent for tilmelding endnu på aarhus2019.dk, hvis man gerne vil dyrke lidt motion og skydes i gang af kronprinsen.