Kronprinsen må ændre planer: Skadet knæ forhindrer Frederik i at løbe

Kronprins Frederik skulle have løbet med motionisterne til verdensmesterskabet i cross i Aarhus, men et skadet knæ har nu ændret den plan.

Verdensmesterskabet i cross er få dage væk, og det skydes i gang af selveste kronprinsen. Men selvom det i sig selv lyder som et brag af en start, er det faktisk en nødløsning.

Kronprins Frederik skulle nemlig selv have løbet med til motionsstafetløbet, men på grund af en overbelastning i knæet må han altså lade løbeskoene stå derhjemme og skyde både motionsløbet og U20-herrerne i gang fra sidelinjen i stedet.

quote Mændenes U20-klasse indeholder de absolut største løbetalenter, verden har at byde på.

Jakob Larsen, direktør, Dansk Atletik

- Kronprinsens rolle som starter for såvel de største talenter i verden og for motionsstafetten udtrykker på fornemste vis hele visionen bag VM Cross i Danmark, siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik.

Hele verden ser med

VM i cross bliver transmitteret i 45 lande, og elitefeltet er rekordstort. Man af de bedste løbere er ankommet i Aarhus, og de træner allerede nu rundt omkring i byen.

- Mændenes U20-klasse indeholder de absolut største løbetalenter, verden har at byde på. Udøvere som H.K.H. Kronprinsen sandsynligvis vil gense i kommende år i kraft af sin rolle som medlem af den Internationale Olympiske Komité, siger Jakob Larsen.

Selvom eliteløberne er godt i gang med at løbetræne i Danmarks næststørste by, så skal man ikke fortvivle, hvis man gerne vil løbe med.

Der er nemlig åbent for tilmelding endnu på aarhus2019.dk, hvis man gerne vil dyrke lidt motion og skydes i gang af kronprinsen.