Vilde sportsår i vente: I dag testede eks-verdensmester løberute

2018 og 2019 bliver store sportsår for Aarhus. Flere sportsarrangementer og verdensmesterskaber lægger nemlig vejen forbi

02:04

VIDEO: Aarhus bliver i 2019 værtsby for terrænløbet VM i Cross Country. I dag, onsdag, var den internationale delegation på besøg for at godkende ruten, der skal løbe over taget på Moesgaard Museum.

I 2017 kunne Aarhus bryste sig af titlen som kulturhovedstad. Men festen stopper ikke her. 2018 og 2019 står nemlig i sportens tegn.

Flere sportsarrangementer og verdensmesterskaber lægger nemlig vejen forbi smilets by. Heriblandt VM i Cross Country, også kaldet terrænløb, der løber af stablen 30. marts 2019.

Læs også Reaktioner: Aarhus glæder sig til Royal Run

I dag, onsdag, lagde Det Internationale Atletik Forbund vejen forbi Moesgaard Museum, hvor løbet skal afholdes, for at godkende den - ifølge arrangørerne - spektakulære rute.

Først var man lidt bekymret for, om ruten var for hård og for udfordrende. Men efter at have været den igennem er meldingerne meget positive

Jakob Larsen, direktør, Dansk Atletikforbund

- Først var man lidt bekymret for, om ruten var for hård og for udfordrende. Men efter at have været den igennem er meldingerne meget positive, siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletikforbund.

Ruten er en to kilometer lang rundstrækning, som deltagerne skal løbe af flere omgange - alt afhængig af, om det er juniorer eller seniorer.

Ruten løber henover taget af Moesgaard Museum, der har en meget markant stigning, og på græsarealerne omkring bygningen.

Deltagerne ved VM i Cross Country 2019 skal på ruten løbe op ad taget på Moesgaard Museum, der har en markant stigning, der skal udfordre løberne.

Eliten testede ruten

Den tidligere Cross Country verdensmester, franske Annette Sergent-Petit, var da også mødt op ved Moesgaard for at afprøve ruten sammen med en gruppe af de største danske cross-profiler.

Det er en rigtig Cross Country-rute, hvor det går op ad bakke, ned ad bakke og med kurver. Det er ude i landskabet, og jeg tror, at det bliver et rigtigt udfordrende mesterskab

Annette Sergent-Petit, tidligere verdensmester

- Det er en rigtig Cross Country-rute, hvor det går op ad bakke, ned ad bakke og med kurver. Det er ude i landskabet, og jeg tror, at det bliver et rigtigt udfordrende mesterskab, siger Annette Sergent-Petit, efter hun har testet ruten.

Og den danske elite var også begejstret.

- Det er et fantastisk område. Det er åbent, og man kan se ud over det hele. Vi møder en hård rute, men ganske innovativ også. Der er mange spændende tanker bag det her projekt, siger den danske landsholdsløber, Jesper Faurschou.

Læs også Kronprins Frederik får amatører til at løbe

Aarhus som sportsby

Men Aarhus er ikke kun værtsby for VM i Cross Country. Mange store sportsarrangementer løber også af stablen i de kommende år.

I 2018 er det blandt andet Royal Run med kronprinsen og VM i sejlsport til sommer. Og i 2019 er det - foruden VM i Cross Country - også The Tall Ships Races.

Det er en flot by at komme til og være i. Vi har det fornødne kapacitet, der skal til med overnatninger. Og så er det en by, hvor man let kan komme til og fra begivenhederne

Finn Lyck, eventmanager, Aarhus Kommune

Og Finn Lyck, der er eventmanager i Aarhus Kommune, har også et bud på, hvorfor Aarhus egner sig som værtsby for de store arrangementer.

- Det er en flot by at komme til og være i. Vi har det fornødne kapacitet, der skal til med overnatninger. Og så er det en by, hvor man let kan komme til og fra begivenhederne, siger han.

Han forklarer, at de i flere år har arbejdet på at få eventet til Danmark - og ikke mindst til Aarhus.

Læs også Fodbold med Horup lukker ned efter sæsonen