Farlig fange stukket af: På fri fod siden december

Farlig flugtfange forsvundet i halvanden måned

Fredag forlød det, at den 24-årige Kenni Stegemeier Lausch tidligere på ugen var flygtet fra det psykiatriske hospital Risskov ved Aarhus. Men nu oplyser politiet i Østjylland, ifølge DR Nyheder, at fangen har været på flugt siden begyndelsen af december.

- Enhver springtur, der varer mere end én dag, er for lang, erkender vagtchef Jes Frederiksen fra Østjyllands Politi.

Han har dog ikke noget bud på, hvorfor politiet endnu ikke har haft held til at lokalisere og anholde manden, ifølge DR Nyheder.

- Det er et godt spørgsmål. Vi har selvfølgelig søgt efter ham i den mellemliggende periode, siger Jes Frederiksen til DR Nyheder, og erkender, at politiet kunne have gjort et bedre stykke arbejde.

Har truet vidner

Politiet bad i aftes offentligheden om hjælp, fordi den 24-årige mand i løbet af de seneste dage har opsøgt og truet vidner i sin sag. Derfor har politiet nu intensiveret sin efterforskning.

- Så sent som i aftes besøgte vi adskillige adresser, dog uden resultat, siger Jes Frederiksen til DR Nyheder.

Kenni Stegemeier Lausch, der beskrives som 186 cm høj og med kort mørkt hår, var varetægtsfængslet for et drabsforsøg.

Ifølge politiet er manden farlig. Ved man, hvor han opholder sig, så skal man kontakte politiet, så de kan pågribe ham.

Varetægtsfængslet for drabsforsøg

Manden sad varetægtsfængslet efter et drabsforsøg i oktober, hvor et skænderi i nattelivet i Aarhus endte med, at en mand blev stukket overfladisk i maven med en kniv og en kvinde slået i hovedet med en flaske.

Der har tidligere været en lang række situationer, hvor det er lykkedes for fængslede at stikke af fra Risskov. Det førte i 2010 til, at Danske Regioner gennemgik sikkerheden på afdelingerne.
Konklusionen blev, at der flere steder var plads til forbedringer.