Familien rejst til befriet gidsel

Familien til befriet aarhusiansk gidsel rejst til Sicilien

Poul Hagen Thisted befinder sig lige nu på Sicilien, efter at amerikanske specialstyrker befriede ham i Somalia.

Poul Hagen Thisted, der i tre måneder blev holdt som gidsel af pirater i Somalia, bliver nu genforenet med sin familie på den amerikanske militærbase Sigonella på Sicilien i Italien.

Det fortæller generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

- Så vidt jeg er orienteret, er familierne rejst derned, både den amerikanske og den danske, siger han.

Poul Hagen Thisted blev sammen med amerikaneren Jessica Buchanan befriet af amerikanske elitestyrker under en aktion natten til onsdag.

På Sigonella der tilbydes et særligt støtteprogram, som mennesker, der har været i en situation som Poul Hagen Thisted og Jessica Buchanan, har brug for, fortæller generalsekretæren.

- Idéen med at de opholder sig dér, i det vi kalder "safe haven", er, at nu skal de have ro og selvfølgelig have tilbudt al den hjælp og støtte, som de har behov for.

- Det er ikke noget, som vi på daglig basis er involveret i. Det er der fagfolk, der håndterer, siger han.

Usikkert hvor længe de bliver
Hvor længe de befriede gidsler skal være på militærbasen, der i øvrigt er samme base, hvor de danske soldater opholdte sig under bombardementerne i Libyen, er endnu usikkert.

- Det er der på mange måder ikke rigtig nogen, der ved, fordi programmet er indrettet efter de behov, som Poul og Jessica har.

- Men jeg håber, at deres situation hurtigt er så god, at de kan tage hjem og genoptage en normal tilværelse, siger Andreas Kamm.

Poul Hagen Thisted og Jessica Buchanan arbejdede som mineryddere for Dansk Flygtningehjælp, da de i oktober i fjor blev bortført af somaliske pirater.

Redningsaktionen, som USA's præsident Barack Obama gav ordre til, blev udført af en eliteenhed under U.S. Navy Seals, Team Six - samme enhed, som stod bag drabet på terrorlederen Osama bin Laden i Pakistan sidste år.