Familie fra Aarhus har vundet i Eurojackpot

Moren har været på bistandshjælp det meste af deres liv, og datteren havde lige mistet sit arbejde.

Genrebillede. Foto: Ritzau Scanpix

De har aldrig haft råd til at rejse, men det skal de nu.

Sådan lyder det fra den mor og datter fra Aarhus Kommune, der for nogle uger siden vandt en 2. præmie i Eurojackpot på 3.208.151 kroner.

Min mor blev helt bleg og fumlede efter sine briller. Jeg nærmest råbte ad hende, at hun skulle skynde sig at få de briller på.

Vinder af Eurojackpot.

Moderen, der er i 50’erne, og datteren, der er i tyverne, sad som så mange gange før fredag aften og ventede på, at vindertallene blev trukket på det europæiske lotteri.

- Vi havde lige talt om, at min mor havde fået et lille beløb tilbage i skat. Så vi blev enige om, at det var vores heldige dag, og at vi lige snuppede gevinsten. Da jeg så kiggede, fik jeg et helt chok. Allerede på 2. række kunne jeg se, at det så rigtig godt ud, siger datteren til Danske Spil.

Datteren bad sin mor om lige at tjekke, om hun havde set rigtigt.

Læs også Hjælper veninde: Nu indhenter Udbetaling Danmark oplysninger om Sørens forældre og børn

Tabte brillerne 

- Min mor blev helt bleg og fumlede efter sine briller. Jeg nærmest råbte ad hende, at hun skulle skynde sig at få de briller på, lyder det med et grin. Og den var god nok. Så vi omfavnede hinanden og væltede rundt i sofaen.

For familien falder pengene på et tørt sted, da datteren lige er blevet fritstillet fra sit arbejde, og moren har været i økonomisk underskud hele deres liv.

Min mor har været på bistandshjælp det meste af min barndom og er nu førtidspensionist. Så vi har aldrig haft penge mens jeg voksede op.

Vinder af Eurojackpot.

- Min mor har været på bistandshjælp det meste af min barndom og er nu førtidspensionist. Så vi har aldrig haft penge mens jeg voksede op, forklarer datteren og moderen tilføjer: - Det har været meget hårdt for mig, at jeg aldrig har haft råd til at få nogle store oplevelser sammen med min datter. Jeg føler jo, at hun har lidt meget afsavn på grund af mig. Vi har for eksempel aldrig været ude at rejse. Så bare det at vi nu har muligheden for at tage af sted os to. Det gør mig simpelthen så lykkelig, selvom jeg endnu ikke helt har forstået, at det er rigtigt.

Læs også Millionær efterlyses i Danmarks heldigste Lotto-by

Der kan godt gå et par uger, før pengene bliver udbetalt til deres respektive konti, skriver Danske Spil, men de har begge fået et forskud på 100.000 kroner.

Læs også 3D-print til kræftpatienter - østjysk hospital går forrest i Norden

Turen går til Thailand

- Jeg regner med at begynde at hyle, når de står der. Det er sjældent, at der har været plus på kontoen, så jeg tror der kommer en kæmpe forløsning, lyder det fra moderen.

Udover rejsen, som formentlig bliver en tur til Thailand, så skal pengene bruges til at betale gæld af.

- Vi har også været ude at shoppe lidt, da vi fik et forskud på hver 100.000 kroner. Men ellers tror jeg bare, de skal bruges til at holde os oven vande, siger datteren. 

01:37

VIDEO: Mød fire Lotto-vindere fra Samsø i videoen her. Video: Frans Novak

Luk video