Færre pladser på patienthoteller

Supersygehuse nedprioriterer patienthoteller

Der er udsigt til lange daglige rejser for fremtidige patienter, der for eksempel skal til strålebehandling på de nye supersygehuse.

Patienthoteller er nemlig nedprioriteret på de kommende supersygehuse, skriver Jyllands-Posten søndag. Dermed må kræftpatienter og andre alvorligt syge, der bor langt væk fra sygehuset, indstille sig på daglige køreture frem og tilbage mellem hjemmet og sygehuset.

I Aarhus skæres der ned i antallet af pladser på patienthotellet.

Hverken i Aalborg eller Odense er der planlagt et patienthotel i forbindelse med milliardbyggeriet af de nye sygehuse.

En økonomisk prioritet

Formand for Danske Patienter, Lars Engberg, kalder det komplet uforståeligt og meget bekymrende.

- Et patienthotel er en billig foranstaltning og en god investering. At opleve trygheden tæt på hospitalet og have en pårørende tæt på er afgørende for behandlingsresultatet, siger han til Jyllands-Posten.

Han bakkes op af Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, der kalder patienthoteller for en "grundforudsætning" for de nye supersygehuse.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) erklærer, at beslutningen ligger hos regionerne, som har ansvaret for det 40 milliarder kroner dyre byggeri.

Hos Danske Regioner forklarer Bent Hansen (S) over for Jyllands-Posten, at det er en økonomisk prioritet, at man har nedprioriteret patienthotellerne.

- Patienthoteller er absolut et gode, men vi har ikke fået tilstrækkeligt med midler, siger han til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten