Færre indenrigsfly

Indenrigsflyvningen er markant svækket

Op mod en tredjedel af afgangene er forsvundet fra de danske indenrigsruter, og der er ikke udsigt til, at de vender tilbage. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

En tendens der også mærkes i Aarhus Lufthavn:

-Jeg forventer, at trafikken på indenrigsruterne på længere sigt vil falde med 15-20 pct., siger Ole Paaske, direktør for Aarhus Lufthavn, til Jyllands-Posten.

Større fly betyder, at antallet af sæder er faldet mindre, men samtidig er priserne steget, fordi konkurrencen er reduceret. Derfor står lufthavnene til et massivt passagertab og et fald i indtjeningen.

Hård tid efter konkurs

Månederne efter Cimber Sterlings konkurs har været hårde for provinslufthavnene, fordi det krakkede selskab sad på halvdelen af indenrigstrafikken.

I flere lufthavne gik det langsomt med at få andre operatører på plads, og først i denne uge har SAS øget kapaciteten i både Aarhus Lufthavn og Aalborg Lufthavn.

Med udvidelserne fra det skandinaviske flyselskab regner lufthavnene med, at trafikprogrammet for de kommende måneder og vinteren mere eller mindre er på plads.

Konsekvenserne er dystre, og de to største indenrigslufthavne forudser et varigt fald i passagertallene, med mindre nye flyselskaber kommer ind på markedet