Færdselsuheld afslørede flere spritbilister

Tirsdag aften og nat var spiritus involveret i uheld på de aarhusianske veje

Et færdselsuheld i Højbjerg i det sydlige Aarhus afslørede hele to spritbilister. Foto: Google Street View

Et færdselsuheld i Højbjerg i det sydlige Aarhus afslørede hele to spritbilister. Foto: Google Maps

1 af 2

Det er aldrig en god idé at køre bil, når du har drukket. Det blev vist med al tydelighed i forbindelse med to færdselsuheld i Aarhus tirsdag aften og nat. Her var alkoholpåvirkede bilister involveret.

Kort før kl. 19 skete der et uheld på Stenvej i Højbjerg, hvor en ældre herre kørte frem for ubetinget vigepligt og blev ramt af en 21-årig mandlig bilist, der kom kørende fra højre.

- Bilisten, som kørte frem for vigepligten, var en 64-årig mand, og han blev skønnet påvirket af spiritus, hvilket blev bekræftet af en alkometertest. Manden blev derfor sigtet for spirituskørsel og kørt til politistationen for at få taget en blodprøve, oplyser Østjyllands Politi.

Læs også Spritbilist kørte galt og spærrede motorvej

Og samme sted blev en anden spiritusbilist faktisk snuppet helt tilfældigt. Under oprydningsarbejdet på Stenvej kom en bilist kørende meget usikkert, og en betjent fik mistanke til, at han også kunne være alkoholpåvirket. Hans adfærd styrkede mistanken.

- Betjenten gav tegn til bilisten for at få ham til at standse, men bilisten vinkede blot igen og fortsatte fremad med uændret hastighed. Betjenten trådte et skridt længere ud på kørebanen for at få bilisten til at standse, hvilket han først gjorde, da han var kørt forbi betjenten, der herefter tog kontakt til føreren, fortæller politiet.

Læs også Ung spritbilist kørte rundt med spædbarn på bagsædet

Den 52-årig fører af bilen lugtede af alkohol og kunne ikke fremvise et kørekort. En alkometertest bekræftede en promille over det tilladte, og han blev derfor også kørt til politistationen for at få taget en blodprøve.  

- Det er ikke sjældent, at vi oplever sprit i blodet hos bilister, der er involveret i færdselsuheld. Og det er altid en skærpende omstændighed at være skyld i et uheld, når man er alkoholpåvirket. Hvad straffen bliver, afhænger af promillen, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV2 ØSTJYLLAND.

Natten til onsdag var den således gal igen.

Læs også Crossfit-udøvere pågreb spritbilist på Aarhus Havn

Klokken 05.26 skete der nemlig et uheld i krydset Nydamsvej og Randersvej i det nordlige Aarhus. En 71-årig kvindelig bilist, der også viste sig at være påvirket af spiritus, var kørt over i den modsatte vejbane, hvor hun kørte sammen med en 55-årig mandlig bilist.

Kvinden blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med på politistationen for at få taget en blodprøve.

Det skete ingen personskade ved nogle af de to sammenstød.