Fængslet for overtrædelse af zoneforbud

En 21-årig mand fra Aarhus blev i går ved retten i Aarhus idømt 20 dages ubetinget fængsel for overtrædelse af et zoneforbud

En 21-årig aarhusiansk mand fik tilbage i juli et forbud mod at opholde sig i en radius af 500 m fra et udpeget sted i Bispehaven. Allerede dagen efter overtrådte han forbuddet, ligesom han de følgende tre dage gjorde det samme. De fire overtrædelser har nu ført til en dom på 20 dages fængsel.

Zoneforbuddet var manden tildelt som en del af Østjyllands Politis målrettede indsats for at skabe ro i området ovenpå en urolig start på sommerferien. Det blev blandt andet givet med baggrund i syv konkrete hændelser i perioden op til, hvor han havde medvirket til at skabe uro og utryghed i Bispehaven.

En yderligere venter dom for overtrædelse af forbud

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Den sender et klart signal om, at når politiet giver en person, der har været med til at skabe utryghed og uro i et boligområde, forbud mod at opholde sig der, så skal man altså holde sig væk. Og vi oplevede faktisk, at det fik den ønskede effekt, og vi fik skabt ro i området, siger vicepolitiinspektør Leif Benny Kristensen i en pressemeddelelse.

Den 21-årige udbad sig betænkningstid efter gårsdagens domsafsigelse.

I alt har tre personer fået udstedt zoneforbud i Bispehaven i sommer. Én afventer fortsat dom for overtrædelse af zoneforbuddet.

Zoneforbud

DemensCentrum Aarhus

play Listen over hårdt ramte plejehjem vokser: - Desværre er det ikke vaccinen, der har vundet kapløbet

Det Nye Universitetshospital

Tidsplanerne skrider under supersygehusene - dog ikke i Aarhus

Gynge

Børn i voldsramte familier er hårdt ramt af nedlukning

Corona fremtid covid 19

Danske smittede, indlagte og døde fordoblet på seks uger – men hvordan bliver de næste seks?

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

regnvejr

Vådt i denne uge, måske rigtig vinter igen i næste uge