El-biler: Fem millioner er et lille skridt på vejen

Tre superladestationer i Aarhus skal gøre det nemmere at eje en el-bil. Men det er bare et lille skridt på vejen, fortæller rådmand Bünyamin Simsek.

Aarhus Kommune vil være CO2-neutral i 2030, og det skal elbiler yde sit bidrag til. Ambitionen er, at 40 procent af bilerne i kommunen skal køre på strøm om ni år. Lige nu er det blot én procent.

Det kræver, at det bliver nemmere at eje en elbil, fortæller Thor Clasen Jonasen, der købte en el-bil for en måned siden. 

Kæmper om pladserne

Den nærmeste laderstander står 600 meter fra hans hjem, og der er ofte problemer med, at almindelige biler parkerer på de p-pladser, hvor det er muligt at tanke strøm til sin bil. 

- Det kan godt være lidt irriterende at komme herop, siger Thor Claesen Jonasen, der bor på Trøjborg i Aarhus. 

På p-pladsen, hvor hans bil holder, viser han, at der holder fire almindelige biler på de seks p-pladser, hvor der kan tankes el på hans bil. Thor Claesen Jonasen opfordrer til, at der bliver afsat flere pladser, der er dedikeret til elbiler. 

Den nybagte elbilsejer oplever også et indviklet prissystem, hvor det kan være svært at regne ud, hvad prisen på strøm er. 

Thor Claesen Jonasen ved sin elbil på Trøjborg. På en del af pladserne, hvor der kan lades, holder almindelige biler, viser han
Thor Claesen Jonasen ved sin elbil på Trøjborg. På en del af pladserne, hvor der kan lades, holder almindelige biler, viser han

Fem millioner blot en start 

Den ansvarlige rådmand, Bünyamin Simsek, anerkender, at forholdene skal blive bedre for elbils-ejere. Priserne på strøm er til gengæld ikke hans bord, det styrer elselskaberne. 

- Vi vil gerne forberede byen, så vi er klar, når der kommer endnu flere elbiler, siger han. 

Første etape er tre nye superladestationer til en samlet pris på fem millioner kroner, men ambitionerne er langt større. 

Bünyamin Simsek vil lave 60 nye superladerstationer i Aarhus, så det bliver nemmere at være elbilsejer
Bünyamin Simsek vil lave 60 nye superladerstationer i Aarhus, så det bliver nemmere at være elbilsejer

Langt endnu

Bünyamin Simsek vil have opført 60 af de nye ladestationer, hvor bilerne kan fyldes med strøm på meget kortere tid end ved de gamle ladestandere. 

- Det skal også være nemt og smidigt. Vi skal også reservere flere pladser til el-biler, så man altid har mulighed for at lade, siger rådmanden. 

Han vil indtænke de nye superladestationer, når der skal graves ud til nyt byggeri i Aarhus. 

IMG_4734

Kvinde er dødsyg af kræft – men hun kan ikke få kørsel til hospitalet

Untitled collage (6)

play Sygeplejersker på corona-afdeling går grædende hjem dag efter dag: - Vi føler os utilstrækkelige

2-årige Anika har en alvorlig, dødelig sygdom, som ikke kan blive behandlet i Danmark. Behandlingen koster 15 millioner kroner og skal laves i Ungarn

2-årige Anika er dødeligt syg: Behandlingen koster 15 millioner kroner, nu samler kolleger ind

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter fingerpeg

Genrebillede narko hash

Mand flygtede fra politiet: Sigtet for narkosalg

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen