Efter nye anholdelser i Rosenhøj: Er ret roligt i området

Politiet slår fast, at der er styr på urolighederne i udfordrede boligområder i Aarhus, selvom der onsdag blev anholdt ni personer

Der er ifølge politiet ved at falde ro på i boligområdet Rosenhøj efter en turbulent periode.

Onsdag blev ni personer anholdt på Søndervangs Allé i Rosenhøj. Foto: Google Maps

1 af 2

Onsdag eftermiddag var der igen optræk til uro i boligområdet Rosenhøj i Aarhus, men Østjyllands Politi fortæller, at der er ved at være styr på urolighederne i området.

Tidligere har Rosenhøj og Rundhøj i det sydvestlige Aarhus både haft visitationszoner, skyderier og store udfordringer i forbindelse med en konflikt mellem grupperinger fra de to boligområder. Onsdag blev ni personer anholdt, men kun en er efterfølgende sigtet for overtrædelse af våbenloven.

- Vi har forebyggende patruljer i området, og med den historik der er i Rosenhøj rykkede vi talstærkt ud onsdag, men det er stadig vores overbevisning, at der er ret roligt i området nu, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Køer på udflugt i flere timer: Gik rundt på letbaneskinner

De ni personer var højlydte og udviste mistænkelig adfærd, så derfor alarmerede borgere onsdag politiet. På stedet fandt man en gaspistol, som en 24-årig mand nu er sigtet for at besidde. Der blev også fundet en mindre mængde hash nær stedet på Søndervangs Allé, hvor man traf mændene.

- De er kendte af politiet, men det er svært at sige, hvad deres rolle er i konflikten i området. Vores interesse er primært at holde roen, siger Janni Lundager.

Personerne blev anholdt omkring kl. 14.30 onsdag.