Efter forurening: Nu kan du igen drikke vandet i Aarhus V

Aarhus Vand opfordrer borgere i det vestlige Aarhus til at koge drikkevandet, da der er fundet bakterier i vandet.

Vandet er rent igen

Aarhus Vand meddeler, at vandet er nu rent igen. Kontrolprøver viser, at det ikke længere er nødvendigt at koge vandet i Aarhus V.


  De fleste har formentlig allerede børstet tænder, men næste gang de skal bruge vand, skal de koge vandet.

  Sådan lyder opfordringen fra Aarhus Vand til borgere i det vestlige Aarhus, da der er fundet bakterier i drikkevandet.

  - Det er coliformbakterier. Det er ikke e-colibakterier. Det er vigtigt at sige, fortæller produktionsdirektør i Aarhus Vand, Claus Homann, til TV2 ØSTJYLLAND.

  Coliforme bakterier:

  Coliforme bakterier findes naturligt i jord, overfladevand og forrådnede planter – men som udgangspunkt ikke i drikkevand (mængden kan typisk ikke påvises med den krævede metode og må derfor ikke kunne påvises). Tilstedeværelse af coliforme bakterier i drikkevandet tyder derfor på en forurening – typisk fra overfladevand. Coliforme bakterier er som regel ikke sygdomsfremkaldende i sig selv.

  Kilde: vandguiden.dk

  Området er afgrænset mod øst af Herredsvej og Åby Ringvej, og ud mod vest er det afgrænset af Brabrand i syd, Kasted i nord og Vindskov/Geding mod vest.

  Kortet viser det område, hvor der er fundet bakterier i vandet.
  Kortet viser det område, hvor der er fundet bakterier i vandet. Foto: Aarhus Vand/Aarhus Kommune

  Ifølge Aarhus Vand skal borgere ikke være bange for at blive syge, men de skal være opmærksomme på, om de bliver dårlige.

  - Hvis de ikke har nogle signaler, skal de ikke gøre noget, men næste gang skal de koge vandet og holde øje med, at de ikke blev dårlige, men jeg ville blive overrasket over, hvis de gjorde det. Men vi skal være på den sikre side, siger Claus Homann.

  Aarhus Vand tager nu nye prøver og arbejder på en løsning. Borgere i det berørte område opfordres til at koge vandet, indtil advarslen er afblæst. Der kan gå to dage.

  De henviser desuden til denne side med spørgsmål og svar.