Dokk1 nomineret som verdens bedste bibliotek

Folkebiblioteket på havnen i Aarhus nomineret til pris

Foto: Colourbox

Dokk1 ligger ud til vandet ved Europaplads i det centrale Aarhus. Foto: Google Maps

1 af 2

Siden åbningen af Dokk1 sidste år er gæsterne strømmet til huset, der blandt andet rummer Aarhus' store folkebibliotek. Nu kan der også være en pris på vej til Dokk1 på den aarhusianske havnefront ved Europaplads.

Folkebiblioteket er nemlig nomineret til prisen ’Systematic – Public Library of the Year 2016’, som gives til verdens bedste nye folkebibliotek.

SE OGSÅ: Milepæl: Dokk1 runder gæst nummer én million

I alt er fire biblioteker verden over nomineret til prisen, og de er udvalgt af et internationalt dommerpanel. Om Dokk1 lyder noget af begrundelsen:

Et samlingspunkt på havnen
- Nomineringen af Dokk1 i Aarhus er baseret på bygningens unikke og centrale placering i byen, som er blevet et vigtigt element i den fremsigtede strategi for at skabe mere liv på havnen. Den tydeligt integrerede tilgængelighed med udendørsarealer og adgang til bygningen fra alle sider underbygges af både form og facadebearbejdning. Både ude og inde er trappen anvendt som en funktionsmæssig nødvendighed, men også som et sted til møde og ophold.

SE OGSÅ: DOKK1 skal under ombygning mindre end et år efter indvielsen

Det er arkitektfirmaet Schmidt, Hammer, Lassen Architects, der står bag byggeriet, som kæmper med tre andre folkebiblioteker om prisen. De tre andre er:

- Chicago Public Library, Chinatown Branch, USA
- Geelong Library & Heritage Centre, Australien
- Success Public Library, Australien

Vinderen af prisen bliver offentliggjort på den internationale bibliotekssammenslutning, IFLAs, årsmøde i USA den 15. august.

Om prisen

’Systematic – Public Library of the Year’ er en del af Slots- og Kulturstyrelsens og Realdanias projekt Modelprogram for Folkebiblioteker, og prisen sponsoreres af it-virksomheden Systematic.