DF revser Aarhus-modellen

Er ikke Guds gave til antiradikaliseringsindsatsen, mener udlændingeordfører

Dansk Folkeparti langer ud efter den såkaldte Aarhus-model, efter at det er kommet frem, at tre østjyder er rejst til Syrien i løbet af februar.

De to menes at have tilknytning til den omstridte Grimhøjmoské i Aarhus.

Både i Danmark og internationalt er Aarhus kendt for sin antiradikaliserings-model, hvor man i et samarbejde mellem kommunen, SSP og Østjyllands Politi blandt andet har mentorordninger og psykologsamtaler.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, ser dog nyheden som bevis for, at Aarhus-modellen aldrig har virket.

Se: Tre unge rejst til Syrien

- Der er ingen grund til at blive chokeret over, at Aarhus-modellen ikke er Guds gave til antiradikaliseringsindsatsen, siger han i en kommentar til Ritzau og uddyber:

- Der er for meget samarbejde med de religiøse miljøer til, at det kan lykkes, og så sender det et signal om svaghed, at man i stedet for at straffe de såkaldte hellige krigere pakker dem ind i velfærdsstatens mange tilbud.

Han mener, at ekstremisme skal forebygget ved at begrænse "ikke-vestlige indvandring og dermed også den muslimske indvandring" mest muligt.