Derfor åbner IKEA ikke i morgen

Der gælder særlige regler for butikker over 5.000 kvadratmeter, hvis de skal åbne mandag. IKEA har svært ved at finde rundt i reglerne.

Havde man glædet sig til at komme i IKEA i morgen og købe en billig grydeske eller et svensk PAX-skab, så kommer den her nyhed nok til at vække skuffelse. 

For IKEA Aarhus kommer ikke til at åbne i morgen - som planen ser ud her søndag eftermiddag. 

Reglerne er for forvirrende, lyder forklaringen. 

quote Vi må konstatere, at det ikke er nemt finde rundt i de forskellige forholdsregler.

Christian Mouroux, Country Communication Manager, IKEA

- Vi arbejder i øjeblikket intenst på at afklare, hvilke muligheder de nye retningslinjer for den delvise åbning af detailhandlen giver os i IKEA. Vi må konstatere, at det ikke er nemt at finde rundt i de forskellige forholdsregler – mange elementer kan fortolkes forskelligt, siger Christian Mouroux, der er Country Communication Manager hos IKEA, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Omvendt forstår vi godt, at myndighederne ikke har det nemt, når der skal medtages nuancer på tværs af brancher og virksomhedstyper, tilføjer han.

Det skal give mening

Ifølge hjemmesiden coronasmitte.dk kan butikker på over 5.000 kvadratmeter ligesom de mindre butikker åbne mandag den 1. marts, men de skal holde åbent for et meget begrænset antal kunder mod tidsbestilling.

Det mener IKEA godt, at de kan, men det skal også give mening.

quote det giver naturligvis ikke mening at åbne et varehus på for eksempel 20.000 kvadratmeter for kun at kunne lukke 75 kunder ind ad gangen.

Christian Mouroux, Country Communication Manager, IKEA

- Vi mener helt grundlæggende, at vi har solid erfaring med at drive sikker og ansvarlig detailhandel under stramme restriktioner. Vi har kvadratmeter nok til at kunne tilbyde sikker handel for et begrænset antal kunder. Men det giver naturligvis ikke mening at åbne et varehus på for eksempel 20.000 kvadratmeter for kun at kunne lukke 75 kunder ind ad gangen, siger Christian Mouroux fra IKEA.

IKEA i Aarhus er 31.500 kvadratmeter, og der skal således være 250 kvadratmeter per kunde, hvis butikken er over 5000 kvadratmeter.

Det viser anbefalingerne til butikkerne på virksomhedsguiden.dk, som Erhvervsstyrelsen står bag.

Dansk Industri: Et rigtig højt krav

For butikker under 2000 kvadratmeter er kravet 10 kvadratmeter per kunde. For butikker mellem 2000-4999 kvadratmeter er kravet 20 kvadratmeter.

Det skærpede krav kan ramme store møbelforretninger, elektronikbutikker og byggemarkeder. For eksempel omfatter det en tredjedel af møbelkæden Ilvas butikker. Det skriver TV 2.

Arealkravene betyder for eksempel, at en butik på 5000 kvadratmeter maksimalt må have 20 kunder på én gang, mens en butik på 4000 kvadratmeter kan have 200 kunder.

Hos erhvervsorganisationen Dansk Industri mener branchedirektør Sidsel Dyrholm Holst, at arealkravet er for skrapt.

- Det er et rigtig, rigtig højt krav, og vi håber, at det kun bliver gældende i en meget kort periode. Der er tale om store butikker med meget plads, og vi mener, at det er muligt at holde de sundhedsfaglige anbefalinger om afstand, selv hvis kravet er noget mindre. For eksempel 100 kvadratmeter per kunde, udtaler hun til TV 2.

Sådan her så det ud i foråret 2020, da IKEA åbnede igen efter at have været nedlukket.

IMG_2807

play Beslutning om solcellepark trækker i langdrag: - Det er en gyser

Madpakke færdig 1

play Politikere i kovending: Vil ikke tvinge ældre til at vælge bestemt madpakke

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Far risikerer forvarring: Anklaget for voldtægt og overgreb på datter

ulykke horsens20210420_111050

Ramt af lastbil: Kvinde hårdt kvæstet

Covid-19 Live
20210420-132224-7-1920x1177we-kopi

liveblog COVID-19 LIVE: Johnson & Johnson genoptager vaccineudrulning i Europa

20201019-223425-L-1920x1280we

Efterspillet fortsætter: Afgørelse appelleres

Dagens mest læste