Dårlige odds for Ovartaci

Museum Ovartaci i Risskov er lukningstruet

12:05

1 af 2

Museum Ovartaci, der ligger ved det gamle psykiatriske hospital i Risskov, er truet af lukning.

Region Midtjylland præsenterede for nyligt et sparekatalog over besparelser i regionen - og et af forslagene er at lukke Museum Ovartaci.

Regionen begrunder sit forslag med, at museumsdrift ikke er en regional opgave, og derfor mener regionen ikke, at man kan forsvare, at der fortsat bliver brugt penge på museet.

Se også: Museum lukningstruet

- Vi må ikke drive kulturelle ting, vi må ikke yde driftstilskud til kulturting, i modsætning til, hvad amterne måtte, og nu står vi altså der, hvor vi mangler et driftstilskud, vi mangler et driftstilskud til Ovartaci, og vi mangler et blivende sted, siger Flemming Knudsen, der er medlem af Regionsrådet, i ugens udgave af Kulturkampen.

Længere tids forsøg på at få Aarhus Kommune til at overtage driften faldt for få dage siden til jorden. Dermed ser fremtidsudsigterne dårlige ud for museet:

- De er desværre ikke ret gode, siger Flemming Knudsen.

Leder: Mange har glæde af museet

Alle museets kunstværker er skabt af kunstnere med sindslidelser, hvoraf langt de fleste har været indlagt på hospitalet i Risskov.

- Vi kan se, at det er rigtig godt for mange mennesker at udtrykke sig skriftligt eller med kunst eller i farver, siger lederen af Museum Ovartaci, Mia Lejsted Bonde.

Ifølge en af dem, der haft glæde af museet, Nicolas Wridt Hansen, vil det have store konsekvenser, hvis museet lukkes:

- Det vil jo betyde meget både kulturelt og også omkring den alternative benahdlingsform, som er i det her, siger han.

Øverst på siden kan du høre Flemming Knudsen, Nicolas Wridt Hansen og Mia Lejsted Bonde debattere lukningen af Museum Ovartaci. Du kan se hele ugens udgave af Kulturkampen her.