Dansk sejr i Okkels' VM-debut

Anna Sophie Okkels fra SK Aarhus fik VM-debut for Danmark og scorede et enkelt mål i kampen mod Serbien

Håndboldkvinderne har fortsat maksimumpoint ved håndbold-VM på hjemmebane, efter at Danmark tirsdag klarede sin første reelle udfordring i turneringen og besejrede Serbien med 29-20.

Efter to lette sejre som indledning var Serbien en anderledes kompetent modstander, og selv om serberne er taget til VM uden flere topnavne, er der fortsat masser af substans i holdet.

Men som tilfældet var mod Ungarn i søndags, rakte Serbiens bredde kun til at hænge på i 35-40 minutter, og i kampens sidste tredjedel var danskerne klart det bedste hold. Anna Sophie Okkels fra SK Aarhus, der er indkaldt som erstatning for Lotte Grigel, fik sin VM-debut og scorede et enkelt mål.

Hårdt spil

De danske spillere havde forventet en hårdt spillet og uskøn kamp, og det var præcis, hvad de fik i Boxen, hvor publikum endelig havde lagt al utidig fairplay-hyldest af modstanderne på hylden.

To emsige tyske dommere gjorde dog deres til at ødelægge oplevelsen ved at lægge en alt for hård linje, der gjorde mere skade end gavn for to frustrerede hold, der havde sat sig op til et regulært slagsmål.

Trods udvisningsorgiet holdt Danmark dog fast i en kneben føring igennem det meste af første halvleg, hvor især det danske forsvar stod stærkt.

Klaus Bruun: Okkels giver os nye våben

Stine Jørgensen startede i imponerende stil med fire af de første fem danske scoringer, men efterhånden indsneg der sig en række fejl i FCM-skyttens spil, så landstræner Klavs Bruun Jørgensen i perioder måtte sende Anne Mette Hansen i spil i stedet.

'Mulle' havde det svært

Playmakeren Kristina 'Mulle' Kristiansen havde det svært mod de store serbere, der tydeligvis havde forberedt sig grundigt på de danske angrebsåbninger, og Danmark fik sværere ved at lave mål i første halvlegs sidste halvdel.

Til gengæld kunne landstræneren glæde sig over, at han for første gang i turneringen fik gang i højre backposition, hvor Line Jørgensen brillerede og spillede en fremragende kamp både offensivt og defensivt.

Efter en lidt forsigtig begyndelse trak anføreren sine holdkammerater frem til en sejr, der endte med at blive overbevisende.

Specielt forsvarsmæssigt var det danske hold godt kørende, men spillerne skal have stor ros for at holde hovederne kolde i syndfloden af udvisninger.

Med sejren er Danmark eneste hold med maksimumpoint i gruppe A. Danmark har seks point for tre kampe efterfulgt af Montenegro med fem og Ungarn, der har samlet fire point.

Netop ungarerne venter i Danmarks næste kamp onsdag aften.

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri-Listen får fire kandidater: - Det er en rigtig god start

Magnus Heunicke

Kontakttallet falder til 0,6 - men for britisk mutation er det på 1,16

DemensCentrum Aarhus

play Listen over hårdt ramte plejehjem vokser: - Desværre er det ikke vaccinen, der har vundet kapløbet