Danmarksmester i sort kaffe

21-årig skal til VM i Australien

08:48

1 af 2

Selvom Tobias Mosegaard Jensen bare er 21 år, kan han bryste sig af at være den bedste i Danmark til at brygge sort kaffe. Fornylig slog han alle konkurrenter af banen, da DM blev afholdt på Copenhagen Food Fair.

- Jeg har brugt tre til fire måneder på at træne op og finde den helt rigtige opskrift til finalen, fortæller han mandag i Go' Aften Østjylland.

Ud over at vælge den helt rigtige bønne har Tobias Mosegaard blandt andet arbejdet med forskellige brygmetoder, formalingsgrad, vandtemperatur og trækketid. 

Til VM i Melbourne

Resultatet af anstrengelserne sender ham nu en tur om på den anden side af jorden. Han skal nemlig repræsentere Danmark ved VM i Mebourne til maj.

Her har den unge barista, der til dagligt arbejder i Sigfrieds Kaffebar i Guldsmedgade i Aarhus, tænkt sig at brygge den samme kop kaffe én gang til.

- Jeg har lavet et kæmpe stort forarbejde for at kunne komme hertil, men verdensmesterskabet er bare på et helt andet niveau. Så det er noget med at perfektionere hver enkelt lille detalje, siger han.

I klippet herover kan du se, hvilken metode Tobias brugte til at brygge Danmarks bedste kop kaffe. Du kan også se interviewet i Go' Aften Østjylland mandag kl. 18.15, 21.25 og 23.25