Cykelcross og karneval

Lørdag markerede cykelentusiaster cross-sæsonens afslutning

01:02

1 af 2

Udover cykelcross-løb for eliten var der lørdag dømt fastelavn med cykelkarneval og tøndeslagning og DM i Singlespeed og LongJohn Cross.

Det hele skete i forbindelse med cykelløbet Grote Prijs CK Aarhus på Aarhus Cykelbane.

- Det er et forsøg på at lave et anderledes sportsligt arrangement, og så er det efterhånden blevet en slags cykelkulturel totaloplevelse, siger den aarhusianiske løbsarrangør, Joachim Parbo, der også selv skulle en tur på banen i dag.

Arrangørerne har brugt omkring to uger på at omdanne Aarhus Cykelbane til en cross-udgave.

En cykelcross-rute køres nemlig i et varieret terræn med en kombination af asfaltvej, grusstier, græs og såkaldte løbepassager, hvor rytterne må af cyklen og løbe.

I lighed med landevejssporten er det racercyklen, der anvendes. Dog med en kraftigere type dæk og typisk et lidt stærkere stel, end man normalt anvender om sommeren på landevejen.

- Det er Danmarks fedeste vintersport. Sæsonen går fra september til februar, og dagens arrangement er en fejring af sporten, fordi sæsonen nu officielt er slut, siger løbsarrangør Joachim Parbo.

Den nykårede juniorverdensmester i cykelcross, Simon Andreassen, stillede også til start i dag i cykelløbet Grote Prijs CK Aarhus på Aarhus Cykelbane.

GPIV afholdes to gange om året, og dette var den fjerde udgave af løbet.

Se hvordan det så ud, da 83 rytter gav den gas i en kombination af cykelløb, udklædning og tøndeslagning i videoklippet øverst i artiklen.