Classic Race bag donation

Rekordindsamling gives til børn

I weekenden brølede veteranbilerne rundt i Aarhus, da der atter var Classic Race Aarhus.

Og for andet år i træk går en del af indtægterne til Børneulykkesfondens arbejde med at nedbringe trafikulykker blandt børn.

Og i år fik Børneulykkesfonden overrakt en rekordstor check til det arbejde.

Donationen lød nemlig på 200.000 kroner, og det er næsten dobbelt så meget som i 2013, hvor beløbet var på 104.000 kroner.

- Vi er meget taknemmelige for donationen fra Classic Race Aarhus, da den har stor betydning for Børneulykkesfondens arbejde med at lære børn om, hvordan man undgår de farlige højresvingsulykker i trafikken, siger Henriette Madsen, leder af Børneulykkesfonden, i en pressemeddelelse.

De mange penge kommer fra fredagens entréindtægter, ligesom der i løbet af weekenden blev lavet velgørenhedskørsel til formålet.

- Vores samarbejde med Børneulykkesfonden er en god måde at omsætte åbningsdagens entréindtægter til konkrete aktiviteter målrettet børns trafiksikkerhed, udtaler Niels Brøchner, præsident for Classic Race Aarhus Fondsbestyrelsen.

Og de mange penge er allerede øremærket et konkret tiltag.

De skal finansiere en oppustelig lastbil i naturlig størrelse, så børnene i Østjylland får mulighed for at opleve det begrænsede udsyn fra førerhuset i en lastbil og dermed lære om synlighed og opmærksomhed ved højresving i trafikken.