Byskilt uden bynavn: Her er forklaringen

Blandt andre steder står der i det nordlige Aarhus et byskilt uden bynavn. Forklaringen er hensyn til trafiksikkerhed.

På Skejbyvej ved Kantorparken i Aarhus N står et nyt byskilt uden bynavn på. Sådan et ser man ikke hver dag, og det er nok heller ikke alle, der ved, hvad det betyder.

Derfor satte vi os for at undersøge sagen, og forklaringen er ganske simpel. Når man først kender den.

quote Skilte som det i Skejby mindes jeg står flere steder i Aarhus, og andre større byer i Danmark har dem.

Kim Gulvad Svendsen, Aarhus Kommune

Og det gør driftschef hos Teknik og Miljø, Kim Gulvad Svendsen.

- Skiltet markerer til bilisterne, at de kører ind i byzone, og derfor skal ned på 50 km/t. Men de er i forvejen i byen, så derfor står der ikke et bynavn på, siger Kim Gulvad Svendsen til TV2 ØSTJYLLAND.

På ingen af siderne af skiltet står der noget.
På ingen af siderne af skiltet står der noget.

Står flere steder

På strækningen før skiltet må bilisterne køre mere end den ellers tilladte hastighed i byzone.

- Skilte som det i Skejby mindes jeg står flere steder i Aarhus, og andre større byer i Danmark har dem, forklarer Kim Gulvad Svendsen.

I dette tilfælde er der altså ikke tale om en fejl eller en skiltebommert, som Aarhus ellers har været garant for flere gange i år.

Først var det i sommers et skilt mod bydelen Brabrand, hvor der havde sneget sig et ekstra 'n' ind, så der stod 'Branbrand'.

I juli havde der sneget sig et ekstra 'n' ind på det nyopsatte skilt, som pegede mod Aarhus-bydelen Brabrand. Nu er det skiftet ud med et uden stavefejl. Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv har overtaget skiltet med stavefejlen.
I juli havde der sneget sig et ekstra 'n' ind på det nyopsatte skilt, som pegede mod Aarhus-bydelen Brabrand. Nu er det skiftet ud med et uden stavefejl. Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv har overtaget skiltet med stavefejlen.

Kommunen tog skylden i 'Branbrand'

Og i september var den gal i Lystrup, hvor der på et skilt ned til stationen stod 'Lysstrup St'.

- Jeg måtte gnide mig selv i øjnene nogle gange, før jeg troede på mine øjne. Jeg synes, fejlen er lidt sød og sjov. Det er sikkert gået lidt hurtigt med at lave skiltet, men lidt pudsigt at man ikke opdager det, når man sætter skiltet op, sagde Kenneth Schjødt Vingborg fra Lystrup dengang til TV2 ØSTJYLLAND.

I det første tilfælde var det kommunen, der var skyld i fejlen, imens ingen påtog sig ansvaret for bommerten i Lystrup.

- Det er ikke os, som har sat skiltet op. Jeg har forsøgt at finde frem til, hvem det er uden held. Måske er det Letbanen, sagde Kim Gulvad Svendsen i september til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: I juli påtog Aarhus Kommune sig skylden for 'Branbrand-skiltet'. Kim Gulvad Svendsen kunne kun trække på smilebåndet. Indslaget er fra den 8. juli.