Byggeboom i Aarhus

Enorm tilflytning af nye borgere kræver endnu flere boliger

Aarhus vokser med omkring 4.500 indbyggere om året. Det har sat gang i et byggeboom uden sidestykke. Der bygges tusindvis af boliger og investorer er klar med milliarder af kroner til endnu flere nye byggeprojekter.

Torsdag blev grundstenen lagt til endnu et stort projekt, der skal omdanne arealerne omkring det lukkede Ceres-bryggeri til hundredvis af nye boliger.

Aarhus Panorama er navnet på det nye prestigebyggeri, der kommer til at rumme 130 lejligheder. Højhuset på 20 etager vil ligge med Botanisk Have og Den Gamle By på den ene side samt Brabrandstien og Aarhus Å på den anden.

- Selv med alt det byggeri, der er i gang, så har vi brug for mere. Der flytter et sted mellem 3.000 og 5.000 indbyggere til Aarhus hvert år, og der bliver ikke bygget nok med de projekter, der er i gang. Der skal bygges endnu mere, siger borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S).

Se: Bliv klogere på havneplanerne

Der bliver bygget næsten over alt i Aarhus, blandt andet på havnen og på Frederiksplads ved Spanien. Ejendomsmægler Johan Nairn er dog enig med borgmesteren i, at der stadig ikke bliver bygget nok.

- Januar har aldrig været så travl som i år, siger ejendomsmægler Johan Nairn, der er indehaver af Nybolig City.

Allerede nu er der stor efterspørgsel på lejlighederne i Aarhus Panorama. 30 lejligheder er afsat.

Se et tv-indslag om byggeboomet i videoen øverst i artiklen.