Bus opslugt i flammer: Passagerer måtte evakueres

Passagerer og chauffør måtte evakueres, da en bus her til aften brød i brand på Gammel Viborgvej i Tilst.

ARTiKLEN ER OPDATERET MED UDTALELSER FRA DE GRØNNE BUSSER NEDERST

Passagerer og chauffør fik sig her til aften noget af en forskrækkelse, da en blå bus pludselig brød i brand på Gammel Viborgvej i Tilst.

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen om branden klokken 17.36, og Østjyllands Brandvæsen rykkede ud.

VIDEO: Se her, hvordan det så ud, da bussen blev opslugt af flammer.

Alle ombord på bussen blev evakueret, og ingen kom til skade.

- Da vi lander derude står alle passagerer plus chaufføreren længere oppe af vejen, og bussen er heldigvis tom, siger Bjørn Christensen, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Østjyllands Brandvæsen oplyser, at branden startede fra bussens bagerste halvdel, men som det kan ses på billederne, så er der ikke meget bus tilbage.
Østjyllands Brandvæsen oplyser, at branden startede fra bussens bagerste halvdel, men som det kan ses på billederne, så er der ikke meget bus tilbage. Foto: Presse-fotos.dk / drone-fotos.nu

Indsatsleder: - Det gik rigtig stærkt

Torsdag aften fortæller indsatslederen, at branden er slukket.

quote Inden jeg når rundt for at se, hvor tæt flammerne er på hæk og bebyggelse, så tænder hele bussen op i store flammer.

Bjørn Christensen, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen

De kan endnu intet sige om, hvorfor branden er opstået, men oplyser dog, at ilden starter, mens bussen kører.

- Det brænder i bussens bagerste halvdel, og inden jeg når rundt for at se, hvor tæt flammerne er på hæk og bebyggelse, så tænder hele bussen op i store flammer, siger Bjørn Christensen og fortsætter:

- Det går rigtig, rigtig stærkt.

Østjyllands Politi fortæller fredag morgen, at det ikke er muligt at fastslå brandårsagen.

- Der er ikke noget mistænkeligt ved branden. Efter al sandsynlighed er der tale om en teknisk fejl i bussen, så der opstår brand i motoren, siger Jakob Christiansen, som er kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

- Så spreder branden sig til resten af bussen, og den når at udbrænde helt.

quote Chaufføren ringede og sagde, at den begyndte at ryge og mistede trækkraft.

Kim Nielsen, indehaver af De Grønne Busser.

Chokeret chauffør og nu skal den skrottes

Hos selskabet De Grønne Busser, som ligger i Hinnerup, ved man ikke, hvorfor bussen pludselig brød i brand.

- Vi har ikke fundet ud af, hvad der gik galt. Chaufføren ringede og sagde, at den begyndte at ryge og mistede trækkraft, fortæller medejer af De Grønne Busser Kim Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Buschaufføren blev lidt chokeret, da han stod og så sin bus omgivet af flammer, fortæller Kim Nielsen, men han er på vejen igen.

De Grønne Busser var oprindeligt grønne, men når de kører for Midttrafik, så skal de være blå.
De Grønne Busser var oprindeligt grønne, men når de kører for Midttrafik, så skal de være blå. Foto: De Grønne Busser

Busselskabet De Grønne Busser har eksisteret siden 1922 og er gået i arv i to generationer. Her har de aldrig oplevet noget lignende. 

- Aldrig nogensinde. Og vi har eksisteret i 98 år. Men når det handler om mekanik, så kan alt jo ske. Det ser man også med nye biler, siger Kim Nielsen. 

De Grønne Busser hedder, som de gør, da alle busser, som kører for Midttrafik skal være blå. De minibusser selskabet har, som kører i Silkeborg Kommune er stadig grønne.

Kim Nielsen til venstre, da De Grønne Busser vandt prisen, som Midttrafiks bedste busselskab på de store ruter i 2017/2018.
Kim Nielsen til venstre, da De Grønne Busser vandt prisen, som Midttrafiks bedste busselskab på de store ruter i 2017/2018. Foto: De Grønne Busser

Den udbrændte bus var fra 2010 og kunne godt have kørt nogle flere år endnu - men det kommer den ikke til.

- Jeg tror ikke, det bliver til bus igen. Den er også kørt til ophugger. Det er den sidste vej, den har kørt på. Nu bliver det et forsikringsspørgsmål, fortæller indehaver Kim Nielsen.

De Grønne Busser har 55 busser, som kører mellem Aarhus og Hammel, og Aarhus og Randers. Derudover har de busser i Aalborg og minibusser i Silkeborg.