Bundsgard om IS: Kun én vej nu

Jacob Bundsgaard afviser forslag om fredsforhandlinger med IS - man må bruge militærmagt, mener borgmesteren

01:49

1 af 2

Fredsforhandlinger med terrororganisationen Islamisk Stat er i øjeblikket ikke vejen frem, mener Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus Kommune.

Mandag har formanden for Grimhøjmoskéen i Aarhus, Oussama El-Saadi, opfordret de vestlige lande til at forhandle med Islamisk Stat, IS, i stedet for at bombe dem. Opfordringen kommer i kølvandet på fredagens terrorangreb i Paris, som netop terrororganisationen Islamisk Stat har taget ansvaret for.

Grimhøjmoskéen: Opfordrer til forhandling med IS

Men det forslag falder ikke i god jord hos Jacob Bundsgaard.

- Jeg synes, at det er fuldstændig malplaceret. Vi står i en situation, hvor folk sørger i Frankrig, hvor der er mindehøjtideligheder over hele Europa. Det, mener jeg, er både mangel på omtanke og mangel på almindelig pli at rejse sådan en diskussion, siger Jacob Bundsgaard.

Flere end 120 mennesker blev dræbt og endnu flere såret i fredagens koordinerede angreb i den franske hovedstad.

Må bruge militærmagt

- Jeg synes, at det er svært at forestille sig, at man skal indlede fredsforhandlinger med en terrororganisation, som netop har skudt og sprængt mennesker i luften i Paris, og som hver eneste dag udfører nogle af de værst tænkelige handlinger i Syrien og Irak i øjeblikket, siger Jacob Bundsgaard og tilføjer:

- Der er nok desværre kun én vej i øjeblikket, og det er, at man må bruge militærmagt.

Du kan se hele interviewet med Jacob Bundsgaard i videoen øverst på siden.