Bundsgaard til lufthavnsmøde hos ministeren

Jacob Bundsgaard var torsdag formiddag til møde med transportministeren

02:00

1 af 2

Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus Kommune, havde torsdag taget turen til København, hvor han skulle til møde hos transportministeren om en eventuel ny østjysk lufthavn.

På dagsordenen var en eventuel flytning af Aarhus Lufthavn fra Tirstrup til Thomasminde ved Aarhus. Trafikstyrelsen behandler nemlig i øjeblikket sagen om, hvorvidt det kan lade sig gøre.

- Jeg synes, vi har haft et konstruktivt møde, og vi har aftalt, at vi nu laver en procesplan, som kan sikre en afklaring om, hvorvidt der kan laves en ny lufthavn, siger Jacob Bundsgaard.

Han fortsætter:

- Vi aftalte en proces, der gør, at inden vi bruger store tocifrede millionbeløb på VVM-redegørelser og andet, vil der blive skabt et grundlag til at lave en politisk afklaring, og det er det, vi har et ønske om at gøre så hurtigt som muligt, så de mennesker, der er berørte af den beslutning, ikke kommer til at leve i uvished alt for længe.

Ønsker hurtigt svar fra minister

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) fortæller, at der endnu er et stykke vej til, at han træffer beslutninger i sagen.

- Jeg har lyttet til, hvad de har forklaret, og jeg kan høre, at de er dybt engageret og gerne vil have, at der sker noget. Jeg har sagt til dem, at vi er nødt til at have fast grund under fødderne, inden jeg begynder at lægge an til nogle beslutninger, og det vil altså kræve, at vi har en række ting, der skal undersøges, og dem har vi aftalt med hinanden i dag, og så må vi tage den derfra, når vi har de undersøgelsesresultater, siger Hans Christian Schmidt.

I videoen øverst på siden kan du se interview med både Jacob Bundsgaard og Hans Christian Schmidt