Buglady vil have os til at spise flere insekter

Det er sundt og miljørigtigt at krydre sin mad med insekter, men for mange kræver det nok lidt tilvænning

I dag var en hel særlig type madvare på charmeoffensiv i Aarhus. Insekter kan være fremtidens fødevare, mener blandt andre Teknologisk Institut, og en af dem, der er skarp til retter med kryb, er buglady og blogger Nina Askov.

Hun ved alt om at lave velkendte retter med et twist af insekter, og i dag præsenterede hun så nogle af de kulinariske oplevelser for landets fødevareproducenter.

- Her får I græshopper stegt i brun farin, lød det blandt andet fra Nina Askov.

Foretrækker stadig en hotdog
Teknologisk Institut kan finde flere fordele ved at bruge insekter i madlavningen.

- Hvis du producerer insekter, så udleder du omkring en hundrededel af det CO2 niveau, som kvæg gør ved produktion af samme mængde, siger projektleder hos instituttet, Lars Lau Heckmann.

Fødevareproducenterne tog da også godt imod insekterne og kunne se mulighederne. Et andet sted, hvor skepsissen dog var noget større, var på gågaden hos aarhusianerne.

- Det smager ikke af ret meget. Jeg vil altid foretrække en hotdog, sagde Jürgen Klahn.

Du kan se mere til insekterne i indslaget øverst på siden.   

For nylig invitere Smag på Aarhus familier til at spise melorme og græshopper. Se mere i indslaget her. 

 

Søstrene Grene

Grundlæggeren af Søstrene Grene er død

Anholdt. Politi

Tyveri udviklede sig: 25-årig skubbede Netto-ansat

vold Horsens Nørretorv

Ung mand klinisk død efter tæsk: Nu er den fjerde mistænkte anholdt

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Dagens mest læste