Bragte andre i fare: Mand sigtet for vandscooter-vanvid

Politiet lavede snedig fælde, da en 35-årig mand blev anholdt efter at have bragt andre personer i fare på vandscooter

Genrefoto.

Sidst på eftermiddagen modtog politiet flere anmeldelser om vandscootere, der sejlede for hurtigt og for tæt på kysten ud for Den Permanente i Aarhus. Foto: Google Maps

1 af 2

En 35-årig mand er sigtet for at have bragt andre mennesker i fare ved at have sejlet for stærkt på en vandscooter og for at have sejlet tæt på kysten.

Østjyllands Politi oplyser, at man torsdag sidst på eftermiddagen modtog flere anmeldelser om vandscootere, der sejlede for hurtigt og for tæt på kysten ud for Den Permanente i Aarhus.  

Læs også Bundsgaard vil være hård ved hensynsløse vandscooter-førere

Politiets specialpatrulje tog ned til havneområdet for at holde øje med vandscooterne, men da førerne blev opmærksomme på, at politiet var til stede, sejlede de længere ud og holdt sig ude på vandet.

Vi er rigtig glade for, at folk kontakter os, når de ser de her vandscootere, der sejler hensynsløst

Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør

Politifolkene besluttede derfor at lade som om, de forlod området for at lokke vandscooter-sejlerne ind til havnekanten. 

Kort tid efter fik politiet fat i en 35-årig mand, der nu sigtes for at have forvoldt fare for andre. 

Den 35-årige fik desuden beslaglagt sin vandscooter til nærmere undersøgelse.

- Vi er rigtig glade for, at folk kontakter os, når de ser de her vandscootere, der sejler hensynsløst og til fare for andre i havneområdet. Det skal vi have stoppet, og derfor sendte vi også med det samme en patrulje derned, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen. 

Tidligere på måneden omkom to unge amerikanske kvinder, da en ung dansk mand med høj fart ramte deres båd med en vandscooter i København. Foto: Mathias Øgendal - Scanpix

Debatten om vandscootere er aktuel efter en ulykke i Københavns Havn for et par uger siden, hvor to kvinder mistede livet i forbindelse med en vandscooter-ulykke.